Razbijamo zablude: Da li kokice stvarno goje?

Kada grickamo između obroka, vodimo računa da se ne ugojimo i izbegavmo sve što ima ima više kalorija od onog šro je nama potrebno. Uvek se pitamo šta da užinamo, a da se ne dobijemo kilo ili dva više, a mi vam predstavljamo koliko su kokice stvarno zdrave.

Svetla strana konzumiranje kokica.

Kokice ne goje, iako su bogate energijom. One su dodatni izvor vlakana, koji mi tokom ishrane ne unosimo.

Mi u naš organizam unosimo između 10 i 15 grama vlakana, što je polovina potrebnog dnevnog unosa i može prouzrokovati mnoge zdravstvene probleme. Ukoliko konzumiramo 10 grama kokica dnevno, možemo približno nadoknaditi taj nedostatak. Kukuruz kokičar ima nizak nivo šećera, natrijuma, holesterola odnosno zaštićenih masnoća. Kada se kokičar zagreva povećava se ukupna antioksidativna aktivnost, pa na taj način poboljšavamo naše zdravlje.

Mračna strana konzumiranje kokica

Međutim, dok spremamo da bismo spremili kokice potrebno nam je hidrogemizovano biljno ulje i so, a ukoliko kupimo gotove kokice imaju i dodatne arome, koje pojačavaju ukus. Sve ovo ne ide u prilog vašem zdravlju i povećanju kilograma, koje mogu uzrokovati bolesti.