SPRAVICA KOJA ĆE VAM PROMENITI ŽIVOT: Uz ovu mašinicu ćete smršati BEZ ODRICANJA

Nekada je Alin meni sadržao testeninu, pirinač i kromir, ali novi dopadljiv ukus je pronašla u povrću koji je ubacivala u novi japanski proizvod, od kog je dobila povrće u spiralnom obliku. Kako ona kaže, takva "spiralna" hrana je vrlo ukusna i daje više energije.

Književnica Ali Malfuci (28) nije jedna od mnogih koje danas uređuju svoje fotografije u Fotošopu, jer nema čega više da se stidi. Ona je za tri meseca smršala 11 kg, na zdrav način. Pastu, koju je svakodnevno jela, zamenila je povrćem u spiralnom obliku, a sve zahvaljujući posebnoj spravici – spiralizatoru.

On funkcioniše po principu usitnjavanja namirnica, iz kojih ujedno broji kalorije i izbacuje prekomerne količine masti i ughljenih hidrata, pa tako ljudi dobijaju zdravije obroke. Ova sprava igra veoma važnu ulogu u ispravljanju nutritivnih vrednosti namirnica. 

Nekada je Alin meni sadržao testeninu, pirinač i kromir, ali novi dopadljiv ukus je pronašla u povrću koji je ubacivala u novi japanski proizvod, od kog je dobila povrće u spiralnom obliku. Kako ona kaže, takva “spiralna” hrana je vrlo ukusna i daje više energije.

Za svaki svoj obrok ona je koristila tu spravu u kojoj je usitnjavala i hleb, i testeninu, paradajz i sve ono što je do sada jela. Poenta je, kako ona objašnjava, da se čovek tako brže zasiti, pa samim tim unese i manje kalorija.

Pošto je uvidela da joj mršavljenje i zdrava ishrana “idu od ruke”, odlučila je da otvori svoj blog i počne da savetuje populaciju o tome kako brže i lakše doći do vitke linije.

Pogledajte kako spiralizator funkcioniše.