ČINI ČUDA ZA VAŠ ORGANIZAM: Ova namirnica je jedna od najzdravijih na svetu

Voće
pixabay.com

Nećete verovati šta radi sa vašim imunitetom.

 

GREJP, je tropska biljka iz porodice agruma i jedna je od najzdravijih namirnica na svetu. To je voće bez masnoća i sa malo kalorija koje čini čuda za naše telo. Neprocenljiv je za naš imunitet i nezamenljiv za gubitak viška kilograma.

Zato ga ne bi trebalo izbegavati ni zbog njegovog gorkastog ukusa jer rezultat koji za sobom ostavlja sladak je kao šećer. Uz svu čaroliju koju sa sobom nosi, teško je poverovati da je grejp nekada davno bio – zabranjeno voće.

Smatra se da je grejp nastao ukrštavanjem pomorandže i pomela. Grejp je jedna od najzdravijih namirnica upravo jer sadrži ogromne količine vitamina, minerala, a tom popisu nikad kraja. Grejp je prepun vitamina C i zato spada u grupu antioksidanata koji sprečavaju starenje kože i pomažu sa suvišnim kilogramima. Pored mnogih pozitivnih uticaja na naše telo i smanjivanja negativnih učinaka bolesti kao i estetike, grejp je visoko na lestvici najcenjenijeg nam voća.

Grejpom protiv suvišnih kilograma

Sprovedeno je istraživanje i dokazano je: konzumacija grejpa ili pijenje njegovog soka pomaže kod gubitka suvišnih kilograma. Potvrđeno je kako samim dodatkom grejpa ili soka od grejpa u svakodnevnu ishranu i uz fizičku aktivnost, možete gubiti kilograme brže i zdravije bez izgladnjivanja. Tokom 80-ih svi koji su hteli smršati bili su na “grejp dijeti”. I tako je grejp stekao svoju svetsku slavu uticajem na regulisanje telesne težine, smanjujući vrednost inzulina u krvi, zbog visokog udela vode i mali udeo natrijuma, i naravno vlakna koja nam daju duži osećaj sitosti.

Grejp kao prilog glavnom jelu

Grejp se najčešće konzumira isceđen u sok ili sveži u voćnim salatama. Ali, njegova primena je puno raširenija od samo osvežavajućeg deserta. Sa raznolikim začinima možete ga dodati u zelene salate i time oduševiti svoje goste nesvakidašnjom kombinacijom, kojoj će sigurno pristajati sa svojim gorkastim ukusom. Ni to nije sve. Od njega možete napraviti domaći džem, a zapečeni grejp koristiti kao prilog jelima.