Da li ste ikada probali ZAMRZNUTI LIMUN? Kada čujete ove razloge odmah ćete ga STAVITI U ZAMRZIVAČ! (VIDEO)

Limun
Pixabay.com

Limun je izuzetno zdrava voćka ali ako želite da iz nje izvučete maksimum hranljivih materija, upotrebite jedan mali trik...

 

Da li ste ikada probali smrznuti limun? Recept ne može da bude jednostavniji: uzmete limun i stavite ga u zamrzivač. Pošto određeno vreme odstoji u zamrzivaču možete ga kombinovati sa slatkim jelima, jogurtom ili pićima.

Najzdraviji deo limuna je njegova kora koja uvek ostane neiskorišćena, ali ako je zamrznete učinićete je ne samo jestivom nego i ukusnom pa će ostati svež ukus.

Kako najbolje da ga zamrznete? Narežite limun na kriške, stavite ih u kesu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač.

Kada poželite pojesti krišku limuna jednostavo je izvadite iz zamrzivača i pojedite tako smrznutu. Limun će na taj način pucati od osvežavajućeg ukusa.

Dobrobiti ovog citrusa počinje da se otkriva tek u zaleđenom stanju, a u nastavku pročitajte tri najveća razloga zašto ga morate isprobati:

1. Izvor vitamina

Kora limuna ima otprilike 10 puta više vitamina od njegova soka. Zanimljivo je saznanje kako je izvor zdravlja spolja, a ne unutar ovog omiljenog kiselog voća. Upravo se toga odričemo kada ga iscedimo, ogulimo ili ostavimo na sobnoj temperaturi.

2. Štiti i jača imunitet

Osim što će vam terapija smrznutim limunom pomoći u borbi protiv ‘klasičnog’ gripa ili prehlade, limun igra veliku ulogu kod bolesnika kod kojih je imunitet hronično slab. Istraživanjem tek treba da se utvrdi u kojoj meri može pomoći bolesnicima obolelim od malignih bolesti, ali činjenica je kako smrznuti limun nesumnjivo podiže imunitet.

3. Pomaže pri mršavljenju

Konzumiranje ovog recepta na dnevnoj bazi ne samo da će vam pomoći u detoksikaciji tela već i uklanjanju holesterola. Nutricionistima je dobro poznato kako je optimalno pojesti 75 grama limuna dnevno i idealan je odabir za zdravu dijetu. Pa, zašto onda ne pokušati?