RECEPT: Ovaj narodni lek iz Rusije štiti od tumora

Ovaj fenomenalni napitak ruske narodne medicine pravi se jako lako, za njega vam ne treba mnogo novca, a učiniće čuda za vaše zdravlje.

 

Čišćenje creva i jetre je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje zdravlje. Osim što ćete se osećati mnogo bolje, ojačaćete svoj imunitet i tako se zaštititi od infekcija i drugih bolesti, pa čak i od raka.

Sastojci: pola kilograma sveže šargarepe; pola kilograma svežecvekle; šaka suvih kajsija; šaka suvog grožđa; kašika meda.

Priprema: Pokušajte da pronađete sastojke koji su uzgajani organski. Uzmite pola kilograma sveže šargarepe i isto toliko sirove cvekle. Povrće sitno iseckajte i stavite u neoštećeni emajlirani lonac.

Prelijte ključalom vodom tako da voda bude dva prsta iznad povrća. Zatim dodajte po jednu šaku seckanih suvih kajsija i suvog grožđa. Stavite lonac na vatru dok voda ponovo ne proključa. Odmah zatim skinite lonac sa vatre.

Kad se malo ohladi, dodajte u to jednu kašiku meda i ostavite da odstoji poklopljeno 12 sati na hladnom i suvom mestu.

Nakon toga tečnost procedite i dobro iscedite. Tečnost ćete piti, a ostalo možete da iskoristite za kuvanje. Ovo je količina za otprilike dva dana. Tečnost čuvajte u frižideru.

Konzumiranje: Pijte po pola čaše (1-1,5 dl) tri puta dnevno pre obroka. Čišćenje creva pomoću ovog recepta treba da traje mesec dana. Nakon toga creva će biti preporođena.

Kako ovo deluje?

Zajedničko delovanje ovih sastojaka je upravo ciljano usmerena na veliko čišćenje creva:

Cvekla je neverovatno prirodno sredstvo za čišćenje krvi i creva i veoma je blagotvorna za jetru. Čišćenje jetre i debelog creva, odnosno njihovo zdravlje, veoma je važno za ceo organizam i može da promeni sve. “Kraljica zemlje” sadrži gotovo sve minerale: kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, gvožđe, fluor, sumpor, jod, brom, litijum, rubidijum i stroncijum, a prisutni su i vitamini B1, B2, B6 i C. Osim što čisti creva, pomaže u borbi protiv raka i u lečenju kamena u bubregu i žuči.

Šargarepe su osnovna namirnica za detoksikaciju tela jer su bogate antiokidansom beta-karotenom koji se u telu pretvara u vitamin A.

Delovanje beta-karotena pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje, a vašoj koži vraćaju prirodni sjaj.

Vitamin A kojeg ima u šargarepi takođe je neophodan za pravilan rad imunog sistema. Ova hranljiva materija štiti kožu i ćelije koje oblažu disajne puteve, probavni trakt i urinarni trakt, pa ih tako održavaju zdravim i one funkcionišu kao zaštita i čine “prvu liniju odbrane” protiv infekcija.

Suvo grožđe i kajsija poboljšavaju rad creva, podmlađuju jetru i slezinu, vraćaju jetri njen prirodni kapacitet i funkcije.

Med pomaže kod bržeg zaceljivanja rana, bolesti creva i želuca, povišene telesne temperature, a može se koristiti i kao sredstvo za čišćenje. U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog lečenja. Med ojačava naš imunitet i ima antibakterijsko dejstvo, iznutra, jednako kao i spolja, te tako pomaže telu da se izleči i očisti.

Probajte ove genijalne sastojke u moćnoj kombinaciji koju vam preporučuje ruska narodna medicina.