DREVNI LEK PROTIV MENSTRUALNIH BOLOVA: Kada nije bilo lekova, žene su OVAKO olakšavale sebi ONE DANE!

Devojka
Pixabay.com

Menstrualni ciklus postojao je davno pre apoteka, u kojima 24 sata dnevno možete da nabavite lekove protiv bolova. Upravo u tom razdoblju, narodna medicina bila je jedina pomoć koja je uklanjala neprijatne simptome PMS-a, a mi vam donosimo najefektniji, koji uklanja bol bolje od tableta!

 

Istraživanje je pokazalo da grčeve tokom menstruacije ima skoro 50 odsto žena, od čega njih 10 odsto doživljava bolove koji su toliko jaki da zbog njih žene ne mogu da obavljaju uobičajene dnevne aktivnosti.

Jedan od najstarijih recepata protiv menstrualnih bolova, ali i drugih neprijatnih problema poput probavnih tegoba, artritisa i loše cirkulacije, jeste ovaj sa ricinusovim uljem.

Ricinusovo ulje se protiv bolova i upala koristilo još u drevnom Egiptu i Grčkoj. U kombinaciji sa toplotom, ono se aktivira i upija u kožu i maksimalno opušta nerve i mišiće, i tako smanjuje grčeve i bolove.

Sve što vam je potrebno jeste ricinusovo ulje, termofor i tanji peškir ili pamučna krpa

Primena: Namažite ricinusovo ulje na donji deo leđa (područje stomaka i jajnika) i to u debljem sloju. Lezite na stomak i masni deo leđa prekrijte tankim peškirom ili pamučnom krpom. Topli termofor stavite na peškir i ostavite da deluje 15 do 20 minuta.

Sklonite termofor sa leđa i, po potrebi, ostavite peškir da koža upije skoro sve ulje. Ova obloga će ublažiti simptome PMS-a poput grčeva i bolova u stomaku i krstima.

Dodatni saveti: Oblogu stavljajte isključivo na leđa, jer toplota iz termofora može biti previše agresivna za jajnike.

Ulje možete namazati i na stomak, ali tada stomak zagrejte samo peškirom i ćebetom, bez termofora, i ostavite da deluje 30 do 45 minuta.

Ako planirate da termofor ipak stavite na stomak, on ne sme da bude vruć, već samo prijatno topao.