Ukoliko imate problem sa nadutošću, ove namirnice su prava rešenja za vas

Nana
Sxc.hu/meltingdog

Ako ste naduti i imate grčeve, umesto pokušaja eliminisanja uzroka problema probajte da unesete u organizam namirnice koje će vam pomoći da se osećate bolje.

 

Gido Mejz, klinički travar, objašnjava da razlog može biti nedostatak važnih namirnica u našoj ishrani i da se zbog toga to može rešiti dodavanjem namirnica koje pomažu u sprečavanju nadutosti i grčeva.

“Snažan miris bilja pomoćiće vam da kontrolišete mučnine, gasove, grčeve, pa čak i sindrom iritabilnog creva”, kaže Mejz.

Ovo je kratka lista namirnica i bilja koie će vam pomoći da se rešite nevolja sa probavom na prirodan način. A zahvaljujući njihovom uticaju na sve aspekte zdravlja nemojte se iznenaditi ako vam se poboljša metabolizam i koža postane lepša.

Pepermint

“Nije slučajno to što je pepermint i dalje popularan nakon večere”, kaže Mejz koji savetuje prirodnu verziju peperminta, na primer čaj (topli ili hladni) koji će pomoći oslobađanju grčeva i otkloniti osećaj nadutosti.

Đumbir

Koren đumbira poznat je kao najbolji prirodni lek za mučninu. Mejz savetuje da sveže izrendan koren đumbira dodate u čaj ili toplu vodu.

“Odličan je za putovanja i pomoći će vašoj probavi”, kaže Mejz.

Seme komorača

Samo mali prstohvat ovih semenki ublažiće gasove i nadutost.

Ako patite od hronične nadutosti Mejz savetuje da koristite ulje ove semenke.

Jabukovo sirće

Efekti jabukovog sirćeta su brojni, a jedan od najvećih je to što pomaže suzbijanju problema probave, jer pomaže da želučana kiselina ode tamo gde i pripada. Mejz objašanjava da je sirće puno zdravih bakterija koje su od suštinskog značaja za ravnotežu stomaka i besprekornu probavu.