10 strašnih tajni porodice koja VLADA SVETOM (FOTO)

Rotšild
en.wikipedia.org

U suštini, zna se samo da su veoma bogati, ali treba znati činjenice o njima poput tajnih društava, ratova, incesta i niz drugih odlika disfunkcionalnih porodica koje ne postaju tek tako bogate odjednom

 

Bankari su manje poznati naročito zbog negativnog stava javnosti prema bankarstvu. Ali pre nego što su mediji doživeli pun zamah i okrenuli se slavnima, jedna porodica bila je prepoznatljiva: Rotšild porodica.

Mnogo toga se moglo reći za porodicu Rotšild: imali su neverovatnu količinu novca i moći širom sveta, a uticali su na najznačajnije događaje u poslednja dva veka.

U savremenim uslovima, teško je znati previše o porodici Rotšild, jer su tako tajanstveni da ne deluje kao da imaju isti uticaj kao nekada, ali pojedini posmatrači smatraju da su oni ustvari lideri novog svetskog poretka i da ljude koriste kao marionete.

U suštini, zna se samo da su veoma bogati, i da potiču iz Evrope. Postoje interesantne činjenice koje bi trebalo znati o ovoj porodici. Te činjenice uključuju: tajna društva, ratove, inceste i niz drugih odlika disfunkcionalnih porodica koje ne postaju tek tako bogate odjednom.

Deset najmračnijih tajni u istoriji porodice Rotšild su:

1. Duga linija incesta
Kada je porodica toliko bogata i moćna, a ne želi da to deli sa drugim porodicama, onda zadržava sve u svom krugu. Ako se prati familijarna linija sklapanja brakova, onda se vidi da je bilo brakova unutar familije. Koliko god čudno – nije loša finansijska strategija.

Čitav rodoskrvni pokret predvodio je osnivač porodične loze – Majer Amshel Rotšild. On je smislio ograničenje ženskih članova porodice po pitanju udaje i miraza, kao i nasledstva. Jedini način na koji je bio siguran da se bogatstvo neće osipati bio je da se brakovi sklapaju između rođaka.

2. Pohlepa

Novac može biti uzrok svakog zla, pa može i nekoga učiniti još pohlepnijim. Mnogi članovi porodice Rotšild hteli su vlast i smatrali su sebe iznad zakona i zakonodavaca. Amshel Rotšild je navodno u jednom trenutku rekao:

Dajte mi kontrolu nad ekonomijom jedne zemlje i baš me briga ko je njen zakonodavac. Ovo u suštini znači da onaj koji poseduje novac ne mora da se ponaša po pravilima. A dosta njih je imalo dovoljno novca da bi se mogli postaviti iznad kraljeva, kraljica, predsednika, premijera i svih ostalih titula koje prate vladare država. To je zaista impresivna kolekcija u vlasništvu Rotšildovih.

3. Diktiranje cene zlata na tržištu

Neki tvrde da i dan-danas porodica Rotšild upravlja cenom zlata. Godine 2004.Nejtan Majer Rotšild i sinovi su izašli iz poslovanja sa zlatom i drugim plemenitim metalima, a porodica Rotšild ima pravo glasa kada se uspostavlja vrednost zlata, što je počelo još 1919. godine kada se pet vodećih proizvođača mesa sastajalo dva puta dnevno sa članovima ove porodice radi podešavanja cene.

Ovo je dalo Rotšildovima i njihovim saradnicimaneograničenu moć nad zlatom kao najvažnijim resursom. U ovom dugom periodu od 1919. do 2004. godine održavani su svakodnevni sastanci u prostorijama kompanjije Rotšild i sinovi. Ovo je dovelo do velikih sumnji o korupciji.

4. Kontrola nad federalnim rezervama

Federalne rezerve su banka u privatnom vlasništvu, a tu SAD drži najveću količinu svog novca. Jedna od glavnih ispostava ove banke nalazi se u Njujorku a njeni vlasnici su izvan države. Veruje se da je u pitanju porodica Rotšild, mada i porodica Rokfeler ima veliki uticaj na rezerve bogatstva SAD-a.

O stepenu njihovog interesa po pitanju federalnih rezervi masovno se raspravlja. Neki tvrde da ne postoji interes uopšte dok drugi veruju da je ovo velika tajna. Pun iznos novca u ovoj banci nikada nije otkriven.

5. Satanizam

Još jedna misterija o kojoj će se raspravljati do beskonačnosti: mnogi koji su imali prilike da upoznaju članove porodice Rotšild tvrde da su oni satanisti. Prema njima, Rotšildovi ostavljaju za stolom mesto za Mračnog Gospodara na koje niko drugi ne sme da sedne.

Ovo je teško potvrditi, ali tvrdnje su mnogobrojne. Intiga oko satanizma je još veća ako se doda i da mnogi Rotšildovi neće staviti svoj potpis na dokumenta bez Solomonovog pečata. Iako se pečat uglavnom smatra simbolom jevrejskog naroda, u vreme nastanka on nije to bio. Izvorno ovaj pečat je korišćen od strane mađioničara i satanista.

6. Tajna društva

Mnogi teoretičari govore o teorijama zavere i postojanju tajnih društava kao što su iluminati ili masoni, a većina tih govora uključuje i porodicu Rotšild.

Bilo da su u pitanju samo glasine ili zaista postoji interes u finansijkom podzemlju, uvek će biti onih koji će se truditi da razotkriju masone, a ima mnogo indicija da oni postoje. Zanimljiv je trag iz Prvog svetskog rata koji ukazuje na ulaganje Rotšildovih u tajna društva: mirovni sporazum sadrži deo iz spisa bavarskih masona iz 1776.godine. Pošto su društva tajna, verovatno se nikada neće saznati cela istina.

7. Finansiranje ratova

Pošto porodica Rotšild kontroliše polovinu novca na svetu, ona može i da finansira ratne sukobe. Ova porodica navodno je finansirala sve ratove u polsednja dva veka – od Napoleonovih osvajanja do svetskih ratova u 20. veku.

Oni su pozajmljivali novac vladarima i to ih je učinilo još bogatijima nego što su prethodno bili. Na kraju svakog rata Rotšildovima su se vraćali krediti s kamatama, a davali su i nove u svrhe obnove zemalja. A mnogi su se u posleratnim uslovima često okretali upravo njima, jer se smatralo da su iznad zakona i iznad država.

 

8. Čudne žurke

Jedna od stvari koja ne pomaže masonima da ostanu bez pažnje javnosti su čudne žurke koje Rotšildovi organizuju. Fotografije još iz 1972. godine svedoče o neobičnoj atmosferi, a dovoljno je reći da su pozivnice ispisane obrnuto – potrebno je ogledalo da bi se pročitale a na samom ulazu su postavljana crvena svetla.

 

Stil zvanica je takođe veoma čudan, a između ostalog uključuje i maske životinja i maske sa višestrukim licima. Najpribližnije osećaju kako je to izgledalo su spotovi Lejdi Gage. Takođe, u stilu ovih zabava prepoznatljiv je uticaj Salvadora Dalija, koji je i bio porodični prijatelj Rotšildovih.

9. Skrivanje milijardi

Rotšildovi su bez sumnje najbogatiji u istoriiji sveta. Čudno je da se nijedno ime iz ove porodice ne nalazi na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu. Bogatstvo porodice teško se prati i zbog incesta koji često izaziva omaške u računanju. Međutim, postoje mnogi koji tvrde da su Rotšildovi lideri u bogatstvu sa preko tri milijardedolara u neto vrednosti. U svakom slučaju ne zna se tačno, ali su svote ogromne.

10. Nejtan Rotšild je prisvojio englesko bogatstvo

Ovaj trag je teško pratiti ali u početku je Nejtan Rotšild bio vlasnik svih engleskih finansija posle bitke kod Vaterloa. Odatle je otišao direktno na londonsku berzu i prodao svoje obveznice britanskoj vladi. Svi ostali su učinili isto i tako je vrednost obveznica pala veoma nisko, gotovo su ostale bez ikakve vrednosti. Onda ih je Nejtan sve otkupio i pridobio svu moć.