APOKALIPSA: Zemlju će na 14 dana prekriti TAMA

Horoskop
Pixabay.com

Na internetu se pojavila još jedna teorija zavere prema kojoj će planetu Zemlju od 15. do 29. novembra prekriti tama. Za sve će biti kriv astronomski događaj kao posledica odnosa Venere i Jupitera...

  

Prema glasinama na internetu, navodno je NASA objavila kako će između 15. i 29. novembra planetu Zemlju prekriti tama. Naravno, ovu informaciju je nemoguće pronaći na stranicama NASA, ali prema pisanju Dejli Stara, koji se poziva na stranicu Dinos Mark, ovaj apokaliptični događaj posledica  je “astronomskih odnosa između Venere i Jupitera”.

Kako navodi Dinos Mark, navodno je Čarls Bolden, šef NASA, prezentovao svoje otkriće na 1000 stranica u Beloj kući.

Prema nepotvrđenom izveštaju, Venera i Jupiter  će se naći gotovo jedan iza drugog, pa će ih razdvajati svega jedan stepen.

Sunce će poprimiti plavičastu boju…

Venera  se pomera prema jugozapadu Jupitera, zbog čega će sijati deset puta jače od Jupitera. Svetlost Venere će zagrejati gasove na Jupiteru koji će eksplodirati i prema Suncu poslati ogromnu količinu vodonika.

Ovaj gas će udariti u Sunce, što će uzrokovati snažnu eksploziju na površini Sunca, a temperatura će se u trenutku povećati za 9000 kelvinovih stepeni (8726 stepeni Celzijusa). Sunce bi tada  trebalo da “zatvori” tu eksploziju emitujući toplinu iz svog jezgra.

Zbog ogromne vrućine, Sunce će poprimiti plavičastu boju, te će biti potrebno 14 dana kako bi vratilo svoju normalnu temperaturu na površini. Dok Sunce “hladi” svoju površinu, njegova svetlost će biti mnogo zagušenija – piše Dinos Mark.

Navodno,  celi događaj ne bi trebalo da ima veliki uticaj na Zemlju. Očekuje se porast temperature za nekoliko stepeni, a pomračenje bi moglo zahvatiti samo Južni i Severni pol. Navodno je reč o događaju kakav se svake zime odigrava na Aljasci.