APSURDU NIKAD KRAJA: Ovo su novi argumenti onih koji tvrde da je ZEMLJA RAVNA

Jutjub mora da se bolje postara da posetioci dobiju tačne i dodatne informacije zajedno sa tim snimcima.

Ravna Zemlja
Vitroid via Foter.com / CC BY

Većina zagovornika teorije o ravnoj Zemlji kao ključne dokaze u prilog svojih verovanja navode video-snimke na “Jutjubu”.

Profesorka Ešli Landrum Tehnološkog univerziteta u Teksasu ispitivala je ljude na nekim konferencijama “ravnozemljaša” i došala do zaključka da je Jutjub jedno od najjačih oruđa u širenju dezinformacija.

Kao ključne dokaze teoretičari zavere da je Zemlja ravna ploča navode video-snimke postavljene na Jutjubu, za koje tvrde da su prikupljeni dokazi u prilog toga da naša planeta nije sferičnog oblika.

Jutjub mora da se bolje postara da posetioci dobiju tačne i dodatne informacije zajedno sa tim snimcima, navodi Landrum.

Ima mnogo korisnih informacija na Jutjubu, ali i mnogo dezinformacija. Algoritmi sajta koji se koriste da vode ljude kroz teme koje bi mogle da ih zanimaju olakšavaju im da završe na pogrešnom mestu – istakla je teksaška profesorka za Gardijan.

Prema njenim rečima, verovanje da je Zemlja ravna nije samo po sebi štetno, ali dolazi u paketu zajedno sa sumnjom u institucije, autoritet i opšte prihvaćene i utvrđene činjenice.