Beskućnik godinama živeo u tržnom centru: Kada su ga otkrili suočio se sa velikim problemom

Jedan muškarac je godinama živeo u sobi usred tržnog centra, a da to niko nije primetio.

Tržni centar
Pixabay.com

Majkl Taunsend se u tržni centar uselio kada je izbačen iz svog starog stana. Dogodilo se to pre oko 15 godina, ali Majkl je tek sada o tome progovorio. Dok je odlučivao šta će da uradi, video je reklamu za tržni centar i setio se da je jednom vidio praznu sobu u zgradi pa je odlučio da se tamo privremeno useli. Stvari su brzo izmakle kontroli i ubrzo je soba od 70 kvadrata bila opremljena foteljama i Play Stationom, a Majkl je tamo dovodio i svoje prijatelje, piše Večernji.

Majkl, inače umetnik, prvi put je uočio neiskorišteni prostor ispod tržnog centra Providence Place na Roud Ajlendu u SAD tokom svog svakodnevnog trčanja 1999. godine.

Tokom božićne sezone 2003. i 2004. radijski oglasi za tržni centar Providence Place sadržavali su entuzijastičan ženski glas koji je govorio o tome kako bi bilo sjajno kada bi mogli da živite u tržnom centru.

Centralna tema reklame bila je da tržni centar ne samo da pruža bogato iskustvo kupovine, već ima i sve stvari koje su potrebne za preživljavanje i zdrav život, rekao je Taunsend i dodao da mu je bio plan da živi u tržnom centru što duže.

Taunsend i njegovi prijatelji takođe su izgradili zid od blokova i pomoćna vrata. Živeli su u relativnom miru četiri godine pre nego što je plan krenuo naopako.

Jednog dana umetnici, koji su se zakleli da neće pričati o stanu, otkrili su da su im vrata od pomoćnih prostorija razvaljena, a njihov PlayStation, umetnine i album s fotografijama nestali. Pre nego što je obezbeđenje pronašlo njegovo skrovište, Taunsend je planirao da postavi drvene podove, drugu spavaću sobu i kuhinju.

Na kraju je optužen za ometanje poseda, a instistirao je na tome da je sve to uradio “iz potrebe da se više razume tržni centar i život kupaca.”

Sudija mu je odredio uslovnu kaznu, ali mu je doživotno zabranjen pristup tržnom centru.