BILA JE UBEĐENA DA JOJ JE KUĆA UKLETA: Živela je sa STRANCEM NA TAVANU koji joj je UBIO MUŽA!

Ukleta kuća
Pixabay.com

Bizarna priča iz Amerike i dalje ledi krv u žilama - naročito onima koji žive u kućama sa tavanom.

 

U septembru 1941. godine, zapavši u tešku finansijsku krizu, Teodor Edvard Konis rešio je da poseti svog starog prijatelja Filipa Pitersa kojeg nije video mnogo dugo. Kada je stigao do njegove kuće u Denveru zatekao ju je praznu i otključanu. Naime, Piters je bio u bolnici, u poseti svojoj supruzi koja je slomila kuk. Konis je rešio da uđe u kuću.

Pronašao je mala vrata koja su vodila u minijaturnu sobu na tavanu. Konis, koji je bio sitan čovek, uspeo je da uđe u sobu i odlučio je da mu je bolje da ostane tu nego da prezimi na ulici. Kad god bi Pitersovi izašli iz kuće, Konis je silazio sa tavana, koristio kupatilo i jeo. Sve do 17. oktobra 1941. godine…

Konis je sišao i počeo da kuva, ali Filip Piters nije izašao iz kuće. Dremao je i probudila ga je buka iz kuhinje. Nije prepoznao svog starog prijatelja. Uljez ga je udarao drškom pištolja, sve dok 73-godišnji muškarac nije preminuo. Konis nije pobegao, već se samo vratio u svoj kutak na tavanu.

Policija je došla pošto su prijatelji pronašli Pitersovo telo, ali nikome nije jasno kako je došlo do tog zločina. Vrata i prozori bili su zaključani i niko nije uspeo da shvati kako je provalnik ušao i izašao iz kuće.

Nedugo posle tog ubistva, Pitersova supruga se vratila kući i unajmila nekoliko čuvara, međutim, oni bi brzo odlazili, uvereni da je kuća ukleta. Njoj se na posletku pridružio i sin i živeli su u kući ne znajući da nisu sami.

Prolaznici su bili ubeđeni da Pitersovi žive u ukletoj kući. Dešavalo se da neko vidi svetlo ili čuje neobične zvuke kad se znalo da Pitersova udovica i sin nisu bili unutra. Ipak, policija je počela da nadzire kući.

Jedanaest meseci pošto se uselio na tavan, 30. jula 1942. godine, Konis je pomerio zavesu i policija mu je videla lice. Upali su u kuću i zgrabili ga tik pre nego što se proturio kroz vrata koja su vodila na tavan. Policija je oduvek mislila da su vrata previše mala da bi neko uspeo tu da prođe.

Konis je uhapšen i osuđen za ubistvo Filipa Pitersa. Preminuo je 16. maja 1967. godine, u zatvorskoj bolnici.