BIVŠI EKSPERT “NASA” PROGOVORIO: Spasavaju nas od SUPERVULKANA a izazvaće nešto mnogo strašnije (VIDEO)

planeta
youtube/ screenshot

Brajan Vilkoks bivši član Saveta za planetarnu odbranu NASA otkrio je jezivu činjnenicu oko najnovijeg izveštaja ove svemirske agencije.

On kaže da predlog NASA za eliminaciju pretnje supervulkana u Jeloustonu može da proizrokuje mnogo strašnije stvari od ove erupcije. 

Jedan od predloga je da se do dna supervulkana probuši rupa u koju bi se ubacila voda pod pritiskom kako bi se Jeluston ohladio.

Vilkoks smatra da to ne bi bilo uspešno. Po njegovim rečima to bi “kapu” koja stoji na vrhu vulkana učinilo veoma nestabilnom. 

Po njegovim rečima ovaj vulkan je po planetu opasniji nego udar komete ili asterioida. Na svetu ima 25 poznatih supervulkana koji bi mogli da unište klimu na zemlji. 

Poslednja erupcija supervulkana se desila pre 25.000 godina na Novom Zelandu. Danas bi njegova erupcija izazvla nuklearnu zimu koja bi u roku nekoliko meseci uništila ljudski rod. 

Jelouton bi trebalo da se reši jer on u proseku eruptira svakih 600.000 godina, a upravo toliko je proteklo od poslednje erupcije, piše Dejli star.