BIZARAN SLUČAJ NA JUGU SRBIJE: Uhapšen FRANCUZ zbog napada na policajca, a evo šta je dovelo do toga

Po prijavi ugostitelja iz Vranja u Leskovcu je uhapšen francuski državljanin E.D. (56). Nakon hapšenja on je pretio policiji, advokatu po službenoj dužnosti i prevodiocu.

Pixabay.com

Naime, 26. aprila S.T. iz sela Suvi Dol koja se bavi seoskim turizmom prijavila francuskog državljanina da je u predhodnom periodu pružala usluge smeštaja navedenom licu i njegovoj supruzi, da su isti negodovali kada je od njih zatražila da im bude prijavljen boravak, a zatim napustili smeštaj bez plaćanja. Istog dana posle ponoći primila poruku na aplikaciji „Buking“ preteće i uvredljive sadržine.

Takođe S.D. iz Vranja prijavila da je pre 15 dana u svoj smeštaj u Vranju, primila francuskog državljanina E.D. koji je sve vreme izražavao negodovanje pronalazeći izgovore da ne bi platio smeštaj, nakon čega ih je prijavila policiji, te su oni uz intervenciju policije napustili smeštaj, te je dana 26.04.2023. godine preko aplikacije „Buking“ poslao uznemirujuće poruke na engleskom jeziku.

U Vranjskom Osnovnom tužilaštvu nam je potvrđeno da je po ovim prijavama naloženo je da se sačini krim. tehnička dokumentacija o porukama i raspiše policijska potraga za francuskim državljaninom, koji je dana 27.04.2023. godine pronađen na teritoriji Leskovca, te je naloženo donošenje rešenja o zadržavanju do 48 časova zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Nakon dovođenja osumnjičenog u prostorije Policije i predočavanja da će biti zadržan počeo da negoduje, nekontrolisano mlatarao rukama i upućivao reči pretnje policijskim službenicima, advokatu po službenoj dužnosti i prevodiocu, kada je upozoren da će prema njemu biti upotrebljena sredstva prinude, isti je nastavio nekontrolisano mlataranje rukama, uneo se u lice policijskom službeniku A.D. koga je udario svojom glavom u glavu.

Naloženo je da se podnese krivična prijava protiv E.D. zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti prema advokatu, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti prema prevodiocu i krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti prema policijskom službeniku, i isti će dana 28.04.2023. godine biti saslušan od strane tužioca.