BIZARAN SLUČAJ U KRAGUJEVCU: Uhapšen doktor zbog mita, korupcije i najluđe – LEČENJA PACIJENATA ŽIVOTINJSKIM LEKOVIMA

Direktor Zavoda za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu V. S. uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je zaposlenima naredio da za lečenje šuge korisnicima smeštaja daju lekove namenjenim životinjama, kao i zbog niza drugih malverzacija, saopšteno je iz MUP-a.

hapšenje
pixabay.com

O hapšenju direktora kragujevačkog Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” prvo je izvestila agencija Tanjug kojoj je u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rečeno da je hapšenje je rezultat pojačanih inspekcijskih nadzora koji se sprovode u sistemu socijalne zaštite.

Uhapšeni V. S. se sumnjiči da je izvršio krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i primanje mita, a policija je uhapsila još 13 osoba osumnjičenih da su vršile različite malverzacije u vezi sa Zavodom za smeštaj odraslih lica “Male pčelice”.

Kako se sumnja, V. S. je naredio lekarima i medicinskom osoblju iz Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” da ne prijave promene na koži kod više korisnika kao sumnju na pojavu zarazne bolesti šuge i da za lečenje koriste lek namenjen životinjama.

Prilikom pretresa kancelarije osumnjičenog pronađeni su lekovi za životinje, a određena količina je bila ubrizgana u špriceve spremna za upotrebu.

Uhapšeni V. S. se sumnjiči i da je uticao na uhapšene V. Ć. i V. D, zaposlene u Zavodu “Mala pčelica” da u medicinsku dokumentaciju unesu neistinite podatke o zdravstvenom stanju određenih korisnika, kao i da postojeću medicinsku dokumentaciju preprave upisivanjem neistinitih podataka.

Protiv V. Ć. i V. D. će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela falsifikovanje isprave i zloupotreba službenog položaja.loading...