Bizaran svet žive boginje čije noge ne dotiču zemlju

U većini zajednica širom sveta, boginje su simbol duhovnog sveta. Međutim, u Nepalu, ove svete žene žive i dišu.

Izabrane po rođenju od strane budističkih sveštenika, za devojčice poznate kao Kumari, veruje se da su reinkarnacije Hindu boginje moći, Kali.

Od momenta kada su izabrane za svoju ulogu, smatraju se zaštitnicima od zla hiljadama Hindusa i Budista, prenosi Dejli mejl.

Ali ove devojčice nisu samo nosioci imena i statusa, njihov ceo život se menja.

Kumari, što znači devica na nepalskom, primorana je da napusti svoj dom i da živi sakrivenim životom  u hramovima. Mogu jedino da napuste hram kada su festivali i kada predstavljaju predmet obožavanja.

Kumari su i previše specijalne da hodaju, umesto toga ih voze u kolima ili prenose na rukama. To znači da ne nauče ni da hodaju dok ne odu u „penziju”.

Devojčicama je zabranjeno da idu u školu ili da se druže, mogu da napuste hramove samo 13 puta godišnje.

Međutim, kada uđu u pubernet, život se menja za Kumari. Kada dobiju prvu menstruaciju, devojčice prolaze kroz Gufa ritual, koji traje 12 dana, a onda se vraćaju običnom životu, koji im je isto nepoznat.

Tokom Gufa rituala, devojčica odlazi do najbliže reke, raspusti kosu i skine treće oko koje se do tada nalazilo na njenom čelu. To označava početak njenog normalnog života, kada se vraća svojoj porodici i kreće u školu.