BIZARNIJE OD OVOGA NE MOŽE: Otkrijte šta se krije na najneobičnijim otpadima na svetu! (FOTO)

Otpad
Pixabay.com

Po mnogo čemu može se reći da su ovi otpadi depresivniji i od grobalja.

 

Otpadi umeju da budu jezivi poput grobalja, ali i mnogo gori. Tamo na večni počinak odlaze stvari koje više niko ne želi, zaboravljene, beskorisne, u većini slučajeva zarđale. I to je istovremeno tužno i fascinantno.

Predstavljamo vam neke od najbizarnijih otpada na svetu.

Simbol Velike Britanije su, između ostalog, i crvene telefonske govornice. Međutim, danas svi imaju mobilne telefone, pa zato i ove kućice vremenom odlaze u zaborav. U Merstamu postoji otpad na kojem se nalazi otprilike 70.000 govornica. Tamošnja restauratorska radionica ih sređuje i prodaje pa možete kupiti crvenu govornicu za svega hiljadu-dve funti.

Otpad helikoptera, tenkova i vojnih vozila u Ukrajini svojevrsan je nesrećni spomenik katastrofe koja je ovu zemlju zadesila 1980-ih godina. Naime, nakon nuklearne katastrofe, baš ta vozila koja danas počivaju na neobičnom otpadu učestvovala su u čišćenju Černobila. Svi električni vodovi su uklonjeni, jer su bili kontaminirani radijacijom.

U Banladešu živi čak 156 miliona ljudi i najčešći vid transporta su rikše. Međutim, kad rikše omatore, gde idu? Na otpad, naravno! Fantastične fotografije prikazuju tužni kraj ovog prevoznog sredstva.

Verovatno najjeziviji od svih otpada nalazi se na jednoj farmi u Virdžiniji (SAD). Na toj livadi, obrasloj u korov, nalazi se skoro 40 gigantskih glava koje su teške i po 3.100 kilograma. Napravio ih je jedan skulptor za potrebe Predsedničkog parka, muzeja na otvorenom u Vilijamsburgu u Virdžiniji. Park je otvoren 2004. godine i zatvoren nekoliko godina kasnije zbog slabe posete. Farmeru su se biste svidele i rešio je da ih drži na svom imanju. Možete li zamisliti kako je voziti se noću tuda? Bizarno, i više nego bizarno…