BIZARNO: Devojčicu sa tri noge čeka novi život

Devojčica sa tri noge, će uskoro moći da ima normalan život nakon što joj budu otklonili dve noge i postavili joj protezu. Dete iz Paname će u Los Anđelesu operisati doktor Song, koji je već imao sličnih zahvata.

Ana Paula, jednogodišnja devojčica iz ruralnog mesta u Panami rođena je sa svojom sestrom, koju su operativnim tokom odvojili od Ane, nakon čega je bliznakinja preminula. Ana od tada ima tri noge, tri bubrega i moguće probleme za reprodiktivnim organima.

Ona će tokom vikenda u bolnici za decu u Los Anđelesu biti operisana, gde će joj odstraniti dve nefunkcionalne noge, kako bi mogla da ima normalan život. Njen doktor i šef bolnice, Kit Song rekao je da će joj biti uklonjena srednja noga, a da joj desna noga nema funkcionalnost u kolenu i stopalu, zato će verovatno i ona odstranjena iznad kolena.

Ana Paula će dobiti i protezu, a doktori se nadaju da će moći da hoda.

– Mislim da će noga biti veoma funkcionalna. Imaće štake u rukama, ali će moći da prati korak sa svojim vršnjacima – rekao je doktor Song.

Ovu devojčicu čeka operacija u roku od mesec dana, nakon što medicinski specijalisti naprave temeljan plan o celom operativnom toku. Zdravstveno stanje ove devojčice je toliko retko da postoje samo 12 slučajeva u svetu.loading...