BLAGOSLOV ILI PROKLETSTVO? Reinkarnacije devojke čija su sećanja pomogla ČOVEČANSTVU

Reinkarnacija
woodleywonderworks / Foter / CC BY

Prisećanje detalja koje nikako nije mogla znati, brojne su stručnjake uverili da je živi dokaz reinkarnacije.

 

Kada je imala tri godine, mala devojčica po imenu Džoi pričala je priče koje su se činile tako komplikovanim i čudnim, da je članovima njene porodice bilo teško da poveruju u njihovu verodostojnost. Džoi je rekla roditeljima da su to sećanja iz njenih pređašnjih života – preciznije njih 10.

Tokom dve sledeće godine ona je prošla bezbroj sastanaka sa psiholozima, profesorima regresivne hipnoterapije, stručnjacima za reinkarnaciju i novinarima. Njihov je zajednički zaključak bio da je Džoi hodajući dokaz da reinkarnacija postoji. U prvom životu je živela kao pećinski čovek a to se dešavalo pre nekoliko miliona godina.

Neverovatno, ali ona su njene priče vodile istražitelje po pećinama Južne Afrike koje niko nikada pre nije uočio niti istraživao. To su bile iste one pećine u kojima je Robert Brum, lekar i paleontolog, otkrio kariku koja je nedostajala između ljudi i majmuna.

Postoje i druga, manje definisana sećanja iz drugih vremenskih epoha u kojima se Džoi seća kako nosi težak veo te vidi princezu kako jaše u kočijama koje vuče slon. Znala je stvari koje nikako nije mogla znati, pričajući o svojim životima sa lakoćom i vrlo uverljivo – život egipatskog roba, sistem korišćenja galija, te drevnu tehniku asfaltiranja puteva sa neverovatnim detaljima, ili pak svoj život kao progonjenog hrišćanina tokom prvog veka naše ere i vladavine Nerona kada je kako kaže upoznala svetog Petra.

Prisetila se da je živela u Južnoj Africi na početku 20.  stoleća kao unuka tadašnjeg predsednika Pola Krigera, kao i odrastanja u kojem je imala dva muža i čak desetero dece.

To je dovelo do istrage koja je pronašla njene navodno žive potomke. Kad je Džoi imala tek pet godina, upoznala je stariju ženu za koju je tvrdila da je bila njena kćer u pređašnjem životu. Dete i starica, koja je u tom trenutku imala 90 godina, provele su sate u dubokim razgovorima o svom pređašnjem životu. Starica je rekla kako ju je Džoi instinktivno podsetila na njenu majku, a sve što su kasnije pričale potvrdilo je devojčicine tvrdnje.loading...