BOJITE SE DA VAS OPSEDAJU NEČASTIVE SILE? Ovako ćete se izboriti sa onim ČIJE SE IME NE SPOMINJE!

Demon
Pixabay.com

Okultne aktivnosti su, kažu egzorcisti, u konstantnom porastu. Horoskopi, čitanje iz dlana te vidovnjaštvo i vernike i nevernike približavaju Sotoni i zbog toga su vrlo opasni.

 

Ćipriano de Meo je italijanski sveštenik koji je ujedno i egzorcista od 1952. godine. On otkriva da je ključni faktor prema kome možemo prepoznati jesmo li opsednuti ili pak bolujemo od neke (mentalne) bolesti, reakcija na prisustvo egzorciste i molitve koje on izgovara, piše Big Think.

– Egzorcista će najčešće izgovoriti produženu verziju molitve, a ukoliko se pojavi reakcija, to označava prisutnost ‘Protivnika’. Opsednuta osoba ima različite, ali i nama već uobičajene reakcije prema egzorcistu te u njemu vidi neprijatelja protiv koga je odmah spreman da se bori – kaže ovaj katolički sveštenik.

Prema njegovim rečima tada je na licu opsednutog vidljiv strah i panika a neretko se izgovaraju pretnje i uvrede na račun Boga.

Većina ljudi, piše Big Think,  skeptična je prema konceptu demonske opsednutosti. Ništa drugačije nije ni u hijerarhiji Katoličke crkve koja takođe tvrdi da su slučajevi prave opsednutosti toliko retki da mnogi nikada neće biti u prilici sresti opsednutu osobu.

U Katekizmu Katoličke crkve navodi se potreba da se razaznaje šta je opsednutost, a šta na primer mentalna bolest, što se kroz istoriju (pre)često poistovećivalo ili izjednačavalo. 

 
– Prije nego što se izvodi egzorcizam, veoma je bitno da se zaista radi o opsednutosti, a ne o bolesti, jer u tom slučaju osobi je  potrebna pomoć medicine, ne sveštenika – navodi se u zvaničnom učenju. 

Zvanični Vatikan je 2015.  godine organizovao skup sa ciljem obuke egzorcista nakon što je Međunarodna zajednica egzorcista godinu ranije utvrdila da je ‘okultna aktivnost u porastu’.

Katolička crkva donosi uputstva kako se boriti protiv demona..Sve, kažu, počinje sa molitvom. Isto tako, bitno je izbegavati sve u vezi sa Sotonom, komunikaciju sa mrtvima i proricanje budućnosti.

– Konsultovanje horoskopa, astrologije, čitanja iz dlana i vidovnjaštva krije želju za kontrolom nad vremenom, istorijom i drugim ljudima. Svi ti fenomeni kontradiktorni su časti, poštovanju i strahopoštovanju koje dugujemo samom Bogu – upozoravaju zvaničnici Vatikana.loading...