Direktor kompanije Mercedes Benz Diter Cetše izjavio je da su mu umesto proizvođača automobila glavni konkurenti Tesla, Google, Apple i Amazon i naveo je "dramatične promjene" koje nas očekuju u sledećih 20 godina.

 

Cetše je izjavio da će Uber postati najveća taksi služba na svetu, a Airbnb najveća hotelska kompanija. Takođe je rekao da će američki advokati ostati bez posla jer sistem IBM Watson u sekundama pruža pravne savete s 90 odsto tačnosti, dok je tačnost saveta pravnika samo 70 odsto.

“Naša deca nikada neće biti vlasnici automobila ni vozačkih dozvola”

Cetše predviđa da će u 2030. godini “kompjuteri postati inteligentniji od ljudi”, a već sledeće godine će se pojaviti automobili sa samoupravljanjem za javnu upotrebu.

Tvrdi da će do 2020. cela automobilska industrija biti poremećena jer “više niko neće hteti da kupi auto”:

Pozvaćete auto da dođe po vas, on će se pojaviti i odvesti vas do odredišta. Nećete morati ni da parkirate, moći ćete da radite nešto drugo tokom vožnje i samo ćete platiti za pređenu udaljenost. Naša deca nikada neće imati vozačke dozvole, niti će biti vlasnici automobila.

“Mnogi inženjeri su potpuno prestravljeni zbog Tesle”

Cetše smatra da će automobili na samoupravljanje spasiti milione života svake godine jer će drastično smanjiti broj nesreća na celom svetu.

Većina automobilskih kompanija će verovatno bankrotirati, a tehnološke kompanije (Tesla, Apple, Google) će u revolucionarnom pristupu graditi kompjutere na točkovima. Mnogi inženjeri iz Volkswagena i Audija su potpuno prestravljeni zbog Tesle – izjavio je Cetše.

“Medicinska industrija će propasti, električna energija i voda će biti jeftine i čiste”

Električni automobili će postati uobičajeni oko 2020. godine. U gradovima više neće biti toliko buke, a električna energija će postati neverovatno jeftina. Tako će i voda postati jeftina i čista – rekao je Cetše.

Takođe je utvrdio da će doći do propasti medicinske industrije zbog uređaja Tricoder X, koji može identifikovati “skoro svaku bolest” i biće široko dostupan.

“Nestaće do 80% radnih mesta, aplikacijom ćemo otkrivati laži političara”

Cetše je rekao da će mobilni na kraju ove godine imati ugrađenu opciju 3D skeniranja, a 3D printeri će biti toliko rašireni da ćemo moći da skeniramo stopala, a zatim da štampamo cipele kod kuće.

U sledećih 20 godina nestaće 70 do 80 odsto radnih mesta. Svaki plan za uspeh stvoren u 20. veku osuđen je na propast u 21. Šta god planirali, zaboravite ako to ne možete da uradite putem vaših telefona. Aplikacija pod nazivom ‘moodies’ već prema izrazu lica može da prepozna vaše aspoloženje. Do 2020. biće razvijene slične aplikacije koje će moći da otkriju da li govorite istinu. Zamislite političku debatu u kojoj možete videti ko govori istinu, a ko laže –  rekao je Cetše.

“Životni vek će biti duži od 100 godina”

Takođe je izjavio da će bitcoin postati glavna valuta na svetu, a očekivani životni vek će se produžiti na više od 100 godina.

Do 2020. godine će 70 odsto ljudi na svetu imati pametne telefone, što znači da će imati pristup vrhunskom obrazovanju širom sveta – rekao je Cetše.loading...