ŠEST NAJLUĐIH RELIGIJA NA SVETU: U Americi se mole SVETOJ SLANINI, u južnom Pacifiku misle da je PRINC FILIP BOG

Alhemija
pixabay

Došlo je vreme da svako može sebe proglasiti za mesiju, ali je mašta ovih ljudi daleko premašila granice normalnog.

 

Pojedini vernici se klanjaju slanini, dok drugi svoje spasenje vide u dobrovoljnoj smrti.

Crkva slanine 

Ujedinjena Crkva Slanine ima devet zapovesti kako bi život bio srećniji i ispunjen slaninom. Imaju oko 4000 članova, a prihvataju sve koji vole slaninu i koji su spremni širiti reč o njoj širom sveta.

Crkva Letećeg Špageti čudovišta

Poznati i kao pastafarijanci, članovi ove crkve tvrde da imaju hiljade obožavalaca širom sveta. Pastafarijanci veruju da je svet nastao od ovog špageti čudovišta, a članovi crkve nose cediljke na glavama kao znak privrženosti.

Džedizam

Da, ova crkva je inspirirana ratnicima koji se bore protiv Mračne strane u “Zvezdanim ratovima”. Neko je uzeo ideju Džedaja i Sile i spojio se sa njima na duhovnom nivou. Crkva Džedaja veruje u moć sile koja povezuje svemir. U ovoj religiji ta sila je deo čovečanstva – nositelj morala iznutra.

Apateizam

Apateistički centar veruje da nema Boga, a čak i ako postoji oni su potpuno nezainteresovani za njegovo postojanje. Jednom godišnje se sastaju kako bi razgovorali o svojoj ravnodušnosti.

Obožavanje princa Filipa

U južnom Pacifiku nalazi se otok Tanna na kojem meštani žive u uverenju da je princ Filip doslovno Bog koji korača Zemljom. To verovanje potječe od drevne priči o planinskom duhu koji je otputovao, ali se vratio kad se oženio moćnom ženom. S obzirom da je vojvoda od Edinburga kraljičin suprug – prilično odgovara opisu.

Crkva eutanazije

Crkva eutanazije je inspirisana snom velečasnog Krisa Korda. U snu, on se suočio sa vanzemaljskom inteligencijom, tj. nekim bićem koje je govorilo o uništenju Zemlje. Crkva ima uznemirujući slogan: “Spasi planetu – ubij se!”loading...