Došlo je vreme da svako može sebe proglasiti za mesiju, ali je mašta ovih ljudi daleko premašila granice normalnog.

 

Pojedini vernici se klanjaju slanini, dok drugi svoje spasenje vide u dobrovoljnoj smrti.

Crkva slanine 

Ujedinjena Crkva Slanine ima devet zapovesti kako bi život bio srećniji i ispunjen slaninom. Imaju oko 4000 članova, a prihvataju sve koji vole slaninu i koji su spremni širiti reč o njoj širom sveta.

Crkva Letećeg Špageti čudovišta

Poznati i kao pastafarijanci, članovi ove crkve tvrde da imaju hiljade obožavalaca širom sveta. Pastafarijanci veruju da je svet nastao od ovog špageti čudovišta, a članovi crkve nose cediljke na glavama kao znak privrženosti.

Džedizam

Da, ova crkva je inspirirana ratnicima koji se bore protiv Mračne strane u “Zvezdanim ratovima”. Neko je uzeo ideju Džedaja i Sile i spojio se sa njima na duhovnom nivou. Crkva Džedaja veruje u moć sile koja povezuje svemir. U ovoj religiji ta sila je deo čovečanstva – nositelj morala iznutra.

Apateizam

Apateistički centar veruje da nema Boga, a čak i ako postoji oni su potpuno nezainteresovani za njegovo postojanje. Jednom godišnje se sastaju kako bi razgovorali o svojoj ravnodušnosti.

Obožavanje princa Filipa

U južnom Pacifiku nalazi se otok Tanna na kojem meštani žive u uverenju da je princ Filip doslovno Bog koji korača Zemljom. To verovanje potječe od drevne priči o planinskom duhu koji je otputovao, ali se vratio kad se oženio moćnom ženom. S obzirom da je vojvoda od Edinburga kraljičin suprug – prilično odgovara opisu.

Crkva eutanazije

Crkva eutanazije je inspirisana snom velečasnog Krisa Korda. U snu, on se suočio sa vanzemaljskom inteligencijom, tj. nekim bićem koje je govorilo o uništenju Zemlje. Crkva ima uznemirujući slogan: “Spasi planetu – ubij se!”loading...