Čuveni astronaut šokirao javnost: Video sam NLO na putu do Meseca

Baz Oldrin, proslavljeni astronaut i drugi čovek koji je kročio ne mesečevu zapanjio je javnost početkom nedelje izjavivši da je tokom čuvene misije Apolo 11 u na putu ka Mesecu video NLO.

Edvin Baz Oldrin već je zašao u devetu deceniju života, ali je još uvek veoma aktivan. Ovaj osamdesetčetvorogodišnjak učestvovao je u „pitaj me bilo šta” („ask me anything”) sesiji portala “Reddit” i tom prilikom otkrio da je tokom let ka Mesecu video nešto što je ličilo na neidentifikovani leteći objekat (NLO).

Oldin nije želeo da potvrdi da je objekat vanzemaljskog porekla.

– Posmatrao sam kroz prozor svetlo koje se kretalo pored nas. Postoji mnogo objašnjenja o tome šta je ovo moglo da bude – kazao je Oldrin.

On je objasnio kako su u pitanju bila četiri objekta nalik panelima, sa kojih se na neobičan način reflektovala svetlost Sunca, prenosi Dejli telegraf.

Međutmi, prema njegovim rečima to bi mogao da bude deo neke starije letelice, pratećeg objekta, pa čak i svemirski objekat neke druge države.

Kako nije siguran kakav je objekat u pitanju niti odakle se tu nalazio, Oldrin je zaključio da se on tehnički može označiti kao NLO.

– Možda postoje vanzemaljci u našoj galaksiji, a postoji i milijardu drugih galaksija. Velika je verovatnoća da negde u svemiru postoje vanzemaljci. Nije to ništa specijalno, ništa neverovatno, već isto kao što smo i mi evoluirali i sada smo ovde gde jesmo – zaključuje ostareli astronaut.

Ko je „Baz” Oldin?

S leva na desno: Nil Armstrong, Majkl Kolins i Edvin Buz Oldrin, Foto: Wikipedia

Oldrin je zajedno sa Armstrongom hodao po površini Meseca tokom Apolo 11 misije, iako je celokupna šetnja trajala dva i po sata. Iza misije je ostala ploča na kojoj je pisalo: „Došli smo u miru u ime čovečanstva”.

Pre nego što je kročio na površinu Meseca, Oldin, inače član crkve, zatražio je minut ćutanja za sve koji su slušali uživo prenos, a onda se i pričestio vinom i hlebom.

I dok je Armstrong bio prvi čovek na Mesecu, Oldrin je bio prva osoba koja je urinirala tokom svog boravka na njegovoj površini.