Najnoviji trend u kuhinji predstavlja pretnju jednoj od tradicija koja se godinama neguje u mnogim domovima – vremenu za čaj. Naime, u Tajvanu je proizveden čaj od sira, ledeni napitak prekriven penastim sirom.

 

Neobični napitak je već veoma popularan u Tajvanu, može se konzumirati u Singapuru, Hong Kongu, a odnedavno i u Njujorku.

“Condé Nast Traveler” piše da čaj podseća na macchiato, a svi zainteresovani ga mogu kupiti u četiri različita ukusa. Među tim ukusima su zeleni čaj sa slanim sirom i čokolada sa slanim sirom.

Prema izvornom receptu koristi se praškasti oblik sira, ali inovatori sada pokušavaju da dobiju kremasti oblik čaja tako što koriste sveži kremasti sir. Oni koji su ga probali upoređuju čaj s frappeom na njegovim počecima.

Radnici u ugostiteljskim objektima u kojima se čaj prodaje bazu sira mute s mlekom dok ne počne da peni. Krema se uliva u ledeni čaj i dobija izgled kremastog preliva.