SRAMOTA! Mladoj mami FEJSBUK UGASIO PROFIL zbog jedne od najlepših fotografija koje ćete videti (FOTO)

Dojenje
Pixabay.com

Pored toliko golotinje koja nas okružuje na reklamama, filmovima i serijama, dojenje u javnosti se ipak smatra nepristojnim?!

 

Od kada je Fejsbuk ugasio profil jedne mame koja je izbacila sliku kako doji svoje i tuđe dete, dojenje u javnosti je postalo deo javnih debata. Ono što bode oči jeste činjenica da se svakodnevno gleda golotinja u filovima, serijama i reklamama i da to nikome ne smeta.

Mama šestoro dece Rebeka Vonosik, objavila je sliku kako doji dve bebe – svoju i dete svoje poznanice koja je imala operaciju i nije mogla da doji. Rebeka je priskočila u pomoć jer je beba počela da odbija flašicu, i bila je jako gladna i iscrpljena.

Dve bebe koje su se srele prvi put za vreme dojenja ukrstile su svoje prstiće kao da sklapaju večno prijateljstvo. Rebeki je fotografija bila predivna i okačila ju je na Fejsbuk, ali nije mnogo prošlo pre nego što je slika cenzurisana, a Rebekin profil banovan, piše Viralnova.

Nakon sklanjanja fotografije Rebeka je pokušala da dobije objašnjenje od Fejsbuka i kompanija je odgovorila da kao korporacija “nema ništa protiv dojenja beba”, ali da moraju da odreaguju na žalbe drugih korisnika kojima određena “slika privlači pažnju i izaziva negativne reakcije”.

Na gašenje Rebekinog fejsbuk profila burno je odreagovao i njen muž Entoni sa kojim Rebeka ima veliku porodicu. Udruženje za dojenje je takođe stala u Rebekinu odbranu u nadi da će joj Fejsbuk vratiti profil.