Doktori nemaju rešenje za njegovo stanje: Ovo je dečak koji već godinu dana NE JEDE (VIDEO)

Pre punih godinu dana Landon Džons je prestao da jede! Preko noći, do tada potpuno zdrav dvanaestogodišnjak se, nakon što je potpuno normalno posleo parče pice i sladoled, ujutru probudio bez bilo kakvog osećaja za glad.

Do tada energični klinac, koji je obožavao da vozi bicikl, igra se sa drugarima i jurca po ulicama, jednostavno je stao.

Sada je bolsetan i dezorjentisan skoro 24 časa dnevno, piše Dejli mejl.

Roditelji već godinu dana bezuspešno traže lek za Landonovo stanje. Obišli su najpoznatije svetske pedijatre, proputovali nekoliko država, ali njihov sin i dalje ne jede.

Landon je izgubio više od 20 kilograma i sada ima tek nešto više od 30 kilograma. Roditelji su na sve načine pokušavali da ga nateraju da jede, ali dečak tek ponekad uzme zalogaj sendviča.

Doktori misle da će uskoro morati da ga intubiraju kako bi ga tako hranili i održali u životu. Ironično je da ni oni nisu sigurni šta sa Landonom tačno nije u redu. Radna pretpostavka je da nešto ne funkcioniše kako treba u hopotalamusu, delu mozga koji kotroliše osećaj za glad.

Landon jednostavno sedi i zuri u jednu tačku, nesvestan sveta oko sebe.

Američki nacionalni institut za zdravlje uputio je poziv Landonu i njegovim roditeljima da što pre doću kod njih na pregled. Reč je o instituciji koja lproučava samo najređe i najneobičnije slučajeve oboljenja.

 loading...