DREVNA MISTERIJA: Eksperiment ruskih naučnika otkrio PRAVU istinu o PIRAMIDAMA (VIDEO)

O piramidama, ma kako to čudno zvučalo, ne znamo skoro ništa! Počevši od toga kako su napravljene, ko ih je i zašto napravio.

printscreen

Koja im je funkcija. Sve što moderna nauka tvrdi i dalje je pod velom misterije, sa puno pitanja na koja niko nema prave odgovore. Sve su manje više činjenice koje samo još više produbljuju misteriju staru koliko i piramide.

Ali, da li ste znali za jedan zanimljiv eksperiment koji se u doba SSSR-a, s kraja četrdesetih godina prošlog veka, obavljao na jednom institutu i koji je trebalo da dokaže “posebna svojstva piramida”, preciznije rečeno oblika piramida.

Na ideju su, priča kaže, tamošnji naučnici došli posmatrajući strukturu Velike piramide u Gizi, kao i svih onih koje su pravljene tako da im je visina jednaka dužini stranice a da dve strane moraju biti potpuno paralelne sa severom i jugom…

Uočili su da je odaja u kojoj je bilo smešteno telo faraona uvek na istom mestu. Proučili su i informacije da je u pojedinim odajama pronađeno semenje biljaka, osušeno lišće savršeno očuvano, da na srebru, zlatu nije bilo nikakve patine…

Uz sve to dodali su istraživači i tada već brojne spekulacije koje su tvrdile da ukoliko na primer stavite žilet u vernu rekonstrukciju piramide iz Gize, na mesto gde je sahranjen faraon, žilet će se naoštriti. Tvrdilo se da mleko ne može da se pokvari u pakovanju oblika piramide i da se samo lagano pretvori u jogurt.

Pisalo se u tim kvazi-naučnim radovima, većinom na Zapadu, da ako u posudu oblika piramide stavite srebrni nakit, novac, da će posle izvesnog vremena postati sjajni kao izglancani.

Većina namirnica stavljenih u piramidu neće se pokvariti već samo sasušiti.

Cveće koje je stavljeno u piramidu trajaće mnogo duže nego u vazi, a kada se osuši izgledaće kao kada je bilo sveže, neće se sparušiti.

Zagađena voda posle izvesnog vremena u piramidi postaje pitka, a seme klija znatno brže nego inače, čak i bez zalivanja! Sve su to imali sovjetski naučnici da provere.

Navodno, eksperiment je trajao nekoliko godina. Na kraju, kada je predstavljao rezultate eksperimenta, jedan od rukovodilaca projekta je tadašnjim šefovima, jednostavno rekao:

Nismo uspeli ništa da dokažemo. Ali, trebalo bi praviti piramide!

Nedugo zatim na tržištu Evrope i SAD pojavio oštrač žileta u obliku piramide, a švedska kompanija preplavila je tržište svojim proizvodom u obliku piramide u kojoj se prodavalo mleko, jogurt…

Za pojedine bogate ljude pravljene su posebne piramide u kojima su satima boravili. Neki čak tvrde da su im izlečile zubobolje, migrene. Pa i znatno teže bolesti.loading...