FOTO: Možda izgledaju kao običan par, ali ovaj momak vodi DVOSTRUKI život

On može da bude i momak i devojka.

Ovaj tinejdžerski par možda deluje prosečno, alji ljubav osamnaestogodišnjaka Rajana Vajglija i njegove devojke Kristal Grigs, uzdrmala je svet.

Rajan, naime, nikad ne zna da li će se probuditi kao momak ili kao devojčica!

Većina ljudi bira odeću za jedan pol, a bipolarni Rajan svakog jutra bira odeću u zavisnosti od toga da li se oseća kao muškarac ili kao žena!

Vajglijevo stanje je otkriveno kada je posetio psihijatra i od tada on je član transeksualne zajednice.

– Veoma je zbunjujuće. Moram da nagađam kog ću pola biti sledećeg dana i po tome da planiram svoje aktivnosti. Pokušavam da istražim kako se osećam kada legnem da spavam. Ako se osećam ženstveno moraću da podesim alarm da me budi ranije da bih imao vremena da se spremim za predstojeći dan. Ukoliko se nekoliko dana za redom osećam kao žena, moram svaki dan da brijem lice, grudi i noge, da perem kosu i nosim šminku. Preferiram stanje kada sam žena, ali se opuštenije osećam kao muškarac – kaže Rajan.

Rajana su oduvek privlačile devojke ali je imao problema u ljubavnim odnosima jer njegove partnerke nisu umele da se nose sa obe njegove strane.

U septembru prošle godine upoznao je Kristal.

– Te večeri je bio Rajan. Pozdravili smo se i posle sam ga dodala na Fejsbuku – kaže Kristal.

Onda je usledio pravi šok za nju:

– Jednog dana mi je komentarisao na status sa svog Rija profila i prepoznala sam je kao Rajana. Do tada nikada nisam čula za bipolarni poremećaj i mislila sam da je sve to šala. Ubrzo mi je objasnio i uspela sam da ga razumem – objašnjava devojka koja je u srećnoj vezi sa ovim bipolarnim momkom.