FOTO, VIDEO: Novu bolnicu u Nišu izgradili su masoni!

Zidovi bolnice su ukrašeni malteškim krstovima, satovima u obliku Svevidećeg oka, malteškim vitezovima, templarima i šahovnice. Sve su to simboli koji se vezuju za masoneriju.

Novootvorena Klinika za kardiohirurgiju u Nišu, izazvala je sumnjičavost mnogih zbog masonskih simbola kojima obiluje i spoljašnjost i unutrašnjost ovog zdanja.

Naime, zidovi bolnice su ukrašeni malteškim krstovima, satovima u obliku Svevidećeg oka, malteškim vitezovima, templarima i šahovnice. Sve su to simboli koji se vezuju za masoneriju.

Kako kažu sagovornici “Večernji novosti” iz Klinike, ovakva povezivanja su zlonamerna. Jedan od zagovornike izgradnje, docent Dragan Milić, direktor Klinike za vaskularne bolesti, kaže da svaka kardiohirurgija u svetu ima svoj logo.

U izgradnju Klinike do sada je uloženo preko 250 miliona dinara. Deo opreme nabavljen je zahvaljući donatorima.

Fondacija Dragica Nikolić u saradnji sa kineskom ambasadom i još nekoliko privrednika donirala je operacioni sto sa pratećom opremom.

Prema pisanju medija, Dragan Milić je okupio preko 100 domaćih i stranih donatora. Iako se na ulazu u bolnicu nalazi tabla sa ispisanim imenima svih donatora, ne znamo da li neki od njih imaju veze sa masonima.

Otvaranju Klinike prisustvovao je američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi. Dr Dragan Milić je još i osnivač Kluba srpsko-američkog prijateljstva.
Na ovoj fotografiji se vidi malteški krst, jedan od simbola masona, na samom ulazu u bolnicu.

Inače, simbol malteškog krsta nalazi se i na unutrašnjim vratima. Takođe, pod bolnice je stilizovan crno-belom šahovnicom, još jedan masonski simbol.

Na samom ulazu u bolnicu sa desne strane vidi se velika zidnu sliku na kojoj su naslikani Vitezovi templati koji u svojim rukama drže zastave i štitove sa malteškim krstom. Takođe, vide se i konji koji koračaju po šahovnici.

Istoričar Nebojša Ozimić kaže za “Novosti” da su Malteški krst imali tzv. vitezovi hospitalci.

– Oni su primali i lečili hodočasnike u Svetu zemlju. Vremenom, kada su templari zvanično nestali, hospitalci su nastavili da rade svoj misionarski posao. Oni su papski red i bave se uglavnom humanitarnim poslom, objašnjava Ozimić.