Jedan od tada najpoznatijih stručnjaka za čitanje sudbine iz dlana 1938. godine analizirao je Hitlerovu šaku, u želji da zavisi u ličnost i ponašanje čoveka koji je želeo da pokori svet.

 

Džozef Ranald objavio je svoja saznanja u knjizi “Kako upoznati ljude po njihovim šakama”, koju je objavio godinu dana pre početka Hitlerovog napada na Poljsku.

U knjizi piše da se Hitlerova linija života ukršta pri dnu dlana, što znači “nasilnu smrt”. Sudeći po načinu na koji je Hitler umro sedam godina kasnije, Ranald je bio u pravu.

Džozef Ranald je, pored Hitlerovog, analizirao i dlanove Benita Musolinija, Frenklina Ruzvelta i Volta Diznija.

Linija sudbine na palcu pokazuje da je Hitlerova uloga u ovom životu tragična i užasna. Proteže se od svog tragičnog početka do nasilnog kraja – pisao je u knjizi britanski hiromant.

Što se tiče “Jupiterovih i Saturnovih prstiju”, Ranald je i za njih imao teoriju koja se pokazala u potpunosti tačnom.

Jupiterov prst pokazuje da je Hitler siledžija sa surovom i beskrajnom ambicijom i da zahteva slepu odanost svih oko sebe. Saturnov prst ukazuje na melanholiju i drastične promene raspoloženja, uključujući i morbidna, samoubilačka razmišljanja – pogodio je Renald čak sedam godina pre Hitlerovog suicida.

Hitlerova “linija glave” završava se na sredini dlana, što prema Renaldovim rečima ukazuje na “neku vrstu slabosti mozga”, a što se tiče linije srca, ona pokazuje tri osobine: frustraciju, ogorčenost i okrutnost.