GROB ovog čoveka niko ne sme da dira ili će svet stići STRAŠNA KLETVA koja se VEĆ JEDNOM OBISTINILA!

Jezivo Lobanja Horor
Pixabay.com

Na grobu slavnog osvajača je pisalo: "Kada ustanem iz groba svet će zadrhtati". Arheolozi su rešili da ignorišu ovo upozorenje i vekovima kasnije uznemirili su njegov san... a onda je na zemlji i bukvalno nastupio pakao!

 

Tamerlan je bio tatarski emir. U tri pohoda je pobedio Zlatnu Hordu, osvojio i potčinio Persiju, Indiju, Mesopotamiju i veliki dio Male Azije. Njegovo carstvo se prostiralo od Moskve do Kineskog zida i bio je najveći osvajač još od Džingis-kana. 

 

Takođe je bio poznat po nazivu Timur-Lenk, što u prevodu znači Timur Hromi. Umro je 1405. godine dok je planirao pohod na Kinu i sahranjen je u grobnici Gur-e Amir koja se nalazi u današnjem Uzbekistanu.

Osim ogromnog kamena od zelenog žada, na grobu je na arapskom urezan i jeziv zapis: “Kada ustanem iz groba svet će zadrhtati”.

Bila je ovo uobičajna kletva/upozorenje pljačkašima da ne diraju grob jer će ih u protivnom snaći emirovo prokletstvo. I za dugi niz godina, niko se nije usudio da rizikuje da je prekrši.

Tamerlanovu grobnicu je otvorila 1941. godine sovjetska ekspedicija na čelu s Mihajlom G. Gerasimovom. Oni su nisu obazirali na upozorenja lokalnog stanovništva o prokletstvu i imali su direktno Staljinovo naređenje da prouče ostatke slavnog osvajača.

Grob je otvoren 21. juna. Sutradan, 22. Hitler je pokrenuo operaciju Barbarosa i Nemačka je napala Sovjetski savez. Hiljade Rusa su umrle u samo nekoliko nedelja od ovog dana i svet je zaista “zadrhtao”, piše Viralnova.

Tamerlanov grob je ponovo zatvoren i on je sahranjen uz sve islamske počasti u decembru sledeće godine. Nedugo potom, Sovjeti su izvojevali tešku bitku i okončana je opsada Staljingrada.