I kriminalci imaju dušu! Dileri SAMI ZVALI POLICIJU, a kada vidite ZAŠTO – biće vam POTPUNO JASAN njihov postupak

Zatvoreni u kontejneru sa kokainom u luci u Antverpenu, dvojica švercera droge, da se ne bi ugušili od vrućine, pozvali su u pomoć policiju koja ih je pronašla i uhapsila, saopštile su danas belgijske vlasti.

Hapšenje
Foter/ Ann Harkness / photo on flickr

Osumnjičeni, muškarci od 24 i 25 godina, danas su se pojavili na sudu, a incident se dogodio juče na jednom keju velike luke.

Policija Antverpena juče je pre podne dobila hitan poziv jednog od dvojice iz zatvorenog metalnog kontejnera u kojem se nalazila i droga. Posle dva sata potrage, policija je uspela u ogromnoj luci da pronađe kontejner s čudnim tovarom.

Policajci su otvorili kontejner i zatekli osumnjičene polugole i skroz ošamućene od vrućine, koji nisu pružili otpor prilikom privođenja. Temperatura u Antverpenu juče je bila 40 stepeni Celzijusa.

Policija nije navela koliko je droge bilo u kontejneru, ali tamošnji mediji prenose da je bilo nekoliko stotina kilograma kokaina.

Više od 50 tona te droge zaplenjeno je prošle godine u antverpenskoj luci, koja je, posle Amsterdama, druga evropska luka po veličini šverca droge.loading...