I MAJKA MU JE REKLA DA JE IDIOT: Nikome nije jasno kako je PIJANI BRITANAC uspeo da preživi OVO! (FOTO)

Huverova brana
Pixabay.com

Naš narod u sličnim situacijama kaže da bog čuva pijane i budale. A ovaj tip se uklapa u obe kategorije.

 

Britanac Aron Hjuz (28) posetio je sa prijateljima Las Vegas. Posle poveće doze alkohola otišli su da vide čuvenu Huverovu branu, a tamo je pijanom Hjuzu na pamet pala “genijalna ideja”.

On je, naime, skočio sa Huverove brane i preplivao reku Kolorado. Kada je isplivao iz reke dočekala ga je policija, koja mu je odmah stavila lisice na ruke. Izvukao se sa kaznom od 250 funti.

Brana s koje je skočio visoka je 221 metar, a on je skočio s niže strane na kojoj se nalazi akumulaciono jezero. Hjuz je imao sreće po milion osnova, a jedan je i taj da je u tom trenutku radila samo jedna od deset turbina elektrane, pa je uspeo lako da se iskobelja da ba turbina ne uvuče i samelje.

U Las Vegas ideš da bi se zabavio, zar ne? Stajali smo na brani kada sam pomislio: “Je*eš ga, uradiću to!” Pogledao sam nadole i pomislio da mogu da uspem. Okrenuo sam se prema prijateljima i rekao “odoh”, a oni su me podržali urlanjem. Pogled sa brane je, inače, stravičan – rekao je Hjuz za “Dejli post”.

Da je u pitanju bio sumanut poduhvat, svedoči i to što je u proteklih deset godina kod Huverove brane poginulo 275 ljudi.

Nakon što se našao u reci, Britanac je zaplivao i ubrzo se našao na obali.

Trebalo mi je oko pola sata da doplivam do obale, pošto me je voda vukla ka brani. Nisam imao pojma koliko je ljudi ovde poginulo. Sve sam to uradio obučen u trenerku i s patikama na nogama. Kada sam isplivao, na obali me je dočekala policija. Jedan od policajaca mi je viknuo: “Hej, momče, dovlači gu*icu ovamo!” Čim sam im prišao, uhapsili su me. Odveli su me u svoju kancelariju na brani. Jedan od njih je bio se*onja, ali su ostali bili OK. Bili su u fazonu “ovo niko nije uspeo da uradi”, pa sam na kraju dobio kaznu i pustili su me – ispričao je Hjuz.

Kako je ispričao, prijatelji ga sada smatraju legendom.

Mama, doduše, misli da sam idiot, ali smiriće se. Tata se samo smejao kada je čuo šta sam uradio. Rekao mi je: “Bravo, sine!” – dodaje Hjuz.

Ipak, pošto niko nije video trenutak kada je skočio, pa niti snimio, Hjuzov poduhvat se neće naći u “Ginisovoj knjizi rekorda”.

Kontaktirali su me iz “Ginisove knjige rekorda”. Ali da bih ušao u tu knjigu, neophodno je da njihov zvaničnik vidi skok. Naravno, rekao sam im da mi ne pada na pamet da ponovim tu ludost – zaključio je ovaj ludi Britanac kojem ovo, inače, nije prvi put da je stavio glavu u torbu.

Kako je rekao, celog života je radio lude stvari, ali nikada ovako nenormalne.loading...