ISHRANA OVE PORODICE ŠOKIRA NUTRICIONISTE: “Jedemo samo GOVEDINU i nikada nam nije bilo bolje!”

Hrana
Sklathill via Foter.com / CC BY-SA

Većina nutricionista će vam reći da je balansirana ishrana ključ za dug i zdrav život, ali porodica Anderson je živi dokaz da su pravila tu da bi se kršila.

 

Porodica Andersen se već gotovo dve decenije pridržava veoma bizarnog načina ishrane – u njoj nema nimalo ugljenih hidrata, i hrane se isključivo mesom! Tvrde da im je to pomoglo da već 17 godina budu srećni, zdravi i veseli.

Sve je počelo kada je glava porodice, Džo Anderson, sredinom devedesetih godina prošlog veka počeo da eksperimentiše sa proteinskom dijetom. Ubrzo potom, tačnije, 1998. godine, njegovoj ženi je dijagnostikovana Lajmska bolest, i jedina dozvoljena namirnica bila je crveno meso.

– Zaprepastila nas je činjenica da nam lekari preporučuju crveno meso kako bismo imali više snage, dok su do skoro svi nutricionisti govorili da ga treba izbegavati jer je puno masnoće – kaže Džo, a prenosi Odditycentral.

Nakon toga, bračni par je počeo da istražuje na koje sve načine crveno meso utiče na stanje organizma i opšte zdravlje, i na kraju doneli odluku da svoju ishranu baziraju samo na njemu.

U početku su, pored mesa, jeli i proteine iz namirnica poput jaja, mlečnih proizvoda ili zobi, a u sebe su unosili i različite vrste mesa – na meniju su im bili i riba, prasetina, piletina i jagnjetina. Posle svih eksperimenata, odlučili su da se hrane samo govedinom.

– Što smo više govedine jeli, to smo imali manje želje za drugom hranom. Primetio sam da su mi od jaja i mlečnih proizvoda oči natečene, a primetio sam i glavobolje, kao i curenje nosa – kaže Anderson.

Danas, Džo ima 54 godine, njegova supruga napunila je 44, a imaju i dva sina od po osam i deset godina. Cela porodica jede isto – imaju samo jedan obrok dnevno, i to večeru koja se sastoji samo od govedine. Voće je, prema njima, najgora namirnica za ljude, a smatraju da tu njihovu teoriju dokazuje činjenica da su im sinovi plakali kada su pojeli malo kupina i jabuka.

Na kraju, Andersonovi savetuju da svako makar pokuša da pređe na ovaj tip ishrane, kako bi procenili da li im odgovara ili ne.