ISKUSTVA IZ PRVE RUKE: Ovaj čovek bio je klinički mrtav dva puta, i opisao je šta se dešava kada umremo

Smrt
Pixabay.com

Prvi put ovaj čovek je "umro" u saobraćajnoj nesreći, a drugi put od predoziranja analgeticima, a ovako je opisao svoja dva bliska susreta sa "sablasnim kosačem".

 

Od postanka čovečanstva, smrt nas istovremeno plaši i fascinira. Šta se dešava nakon nje niko ne zna, iako svi želimo da saznamo.

Jedan čovek koji je umro dva puta, oba puta na oko dva – tri minuta, odgovarao je na

Volite mračne tajne, misteriozne događaje, teorije zavere i horor priče? Lajkujte nas na Fejsbuku, i svakodnevno uživajte u izboru priča od kojih se kosa diže na glavi, a noću spava sa upaljenim svetlima!  

forumu Reddit na pitanja korisnika o svom iskustvu.

Prvi put ovaj čovek je “umro” u saobraćajnoj nesreći, a drugi put od predoziranja analgeticima.

Ono što sigurno sve vas interesuje jeste kako zapravo izgleda kada je čovek mrtav. Prema rečima ovog forumaša, smrt je kao “spavanje bez sna”.

Nisam imao pojma šta se dešava, bio sam svestan samo crne praznine. Bez misli, bez svesti, bilo čega. Oba puta jednostavno “nisam bio prisutan”. Sve je bilo crno. Opisao bih to kao kad zadremate, kao kratki dremež bez snova, kada se probudite i mislite da ste prespavali ceo dan, a zapravo ste dremali 15 minuta. Da mi lekari nisu rekli da sam bio klinički mrtav, mislio bih da sam samo spavao – navodi ovaj korisnik Reddita.

Kako kaže, u trenutku kada je shvatio da će umreti, kroz glavu mu se nije odmotao film sa najboljim trenucima iz života, već je samo uspeo da pomisli “O, sranje”, i – bilo je gotovo. Kako prenosi, prvo ide bol, a zatim ništavilo.

Sigurno biste pomislili da se, kada je već dva puta preživeo smrt, sigurno više ne boji? Evo šta on kaže na to:

– Definitivno je se bojim manje. Sada znam da smrt nije ništa gora od spavanja. Kada umreš, prestaneš da postojiš, pa nema razloga da se oko toga brinete – kaže on.

I, na kraju, šta on misli – ima li života posle smrti?

– Deo mene se uvek nadao da Bog i Raj postoje, ako ne to, onda neka slična sila veća od nas. Mislim, ko ne bi želeo da nakon smrti ode u Raj. Međutim, još uvek sam ateista, kao što sam i bio. Sada znam da Raj ne postoji – kaže on.

?– Smrt je smrt. Jednom kad si mrtav, to je to. Gotovo je – zaključuje na kraju forumaš.