IŠLI NA KAMPOVANJE, ZAVRŠILI MASAKRIRANI: Tinejdžere poubijala CRNA UTVARA CRVENIH OČIJU! (VIDEO)

Masakr na jezeru Bodom - film
Printscreen

Leta 1960. godine, četvoro tinejdžera iz Finske otišlo je na kampovanje pored jezera.

 

Bili su samo 22 kilometra udaljeni od Helsinkija tog kobnog 4. juna 1960. godine.

Četvoro tinejdžera – dve petnaestogodišnje devojčice i njihovi momci – obojica stari po 18 godina. Negde između četiri i šest sati ujutru, brutalno su izbodeni i pretučeni do smrtiSamo jedan je preživeo i to zadobivši potres mozga, a uz brojne rane veći deo njegovog lica bio je zdrobljen. Tinejdžer je samo uspeo da se seti da ih je napala crna utvara jarkocrvenih očiju. Lokalci i dalje smatraju da je reč o samoj Smrti, o čuvenom Grim Riperu, jer drugog objašnjenja nema.

Na mestu zločina nije pronađeno nikakvo oružje, premda su neke stvari žrtava nestale. Ubistvo je šokiralo celu naciju, ali je ostalo nerazjašnjeno do dana današnjeg. Za ubistvo na jezeru Bodom tokom svih ovih godina pojavljuju se osumnjičeni – od lokalnog prodavca koji je mrzeo kampere, pa do navodnog špijuna KGB-a.

Čak 44 godine posle ovog masakra, uhapšen je preživeli – Nils Vilhelm Gustafson, zbog sumnje da je ubio svoje prijatelje. Međutim, zbog manjka dokaza on je 2005. godine pušten na slobodu.

Kako se ovaj zločin ne bi nikada zaboravio, Finci se trude da legendu o njemu prenose i van svojih granica, pa je tako čak i čuveni metal bend poneo ime po ovom događaju – Children of Bodom, a ove godine snimljen je i film “Bodom”.

Pogledajte trejler:loading...