ISTINA KOJU KRIJU OD NAS: Ovo su misteriozna mesta koja ne možete naći na GOOGLE MAPI! (VIDEO)

Snežno sedlo
Printscreen

Od misteriozne sibirske tundre do lokacija na kojima se testira biološko oružje, ove lokacije Google Maps ne želi da vidimo.

 

Nisu sva mesta otvorena za javnost iz očiglednih razloga – vlade i tajna društva kriju od nas mnogo toga, barem tako veruju teoretičari zavera. Ona se na Google Mapsu servisu pojavljuju pikselizirana, zamućena, a ponekad i sasvim izbrisana – naprosto cenzurirana.

Snežno sedlo u Nepalu

Naziva se još i Kanktega, a jedan je od većih vrhova Himalaja u državi Nepal s punih 6.782 metra nadmorske visine. Ono što je neobično jeste da se na Google Mapsu zacrnjuje bez ikakvog očiglednog ili logičnog razloga. Ako želite da izgradite tajnu vojnu bazu, tada je možda zamrznuti snežni vrh odlično skrovište, barem tako misle teoretičari zavera. Na Snježno sedlo ljudska je noga navodno prvi put stupila 1964. godine, ali postoje brojne glasine da su na njen vrh došli i Nacisti tokom Drugog svetskog rata, koji su tamo otkrili NLO bazu i područje za razna testiranja.

Teorija je da se ovo mesto zacrnjuje na Google Mapsu kako bi se sakrio tajni ulaz u planinu i da bi to sprečilo ljude da istražuju lokaciju poznatu po brojnim viđenjima neobičnih letelica koje liče na vanzemaljske.

 

Slomljena strela na Grenlandu

Na vrhuncu napetosti Hladnog rata, američka avijacija vodila je strogo poverljivu akciju nazvanu “Chrome Dome” u kojoj je avion B52 letio s zapanjujućim arsenalom nukleranog oružja. Operacija je otkazana kad je bombarder pao 1968. dok je uzletao iz aerodroma Thule na Grenlandu, a veliki broj ljudi uveren je da je područje “slomljene strele” pikselizirano u odnosu na svoju zbog toga.

Eksplozija je navodno razdvojila led na moru, zbog čega je celo područje kontaminirano radioaktivnim plutonijumom. Veliki deo nukleranog oružja iz aviona nije pronađen, a ekipe poslate da očiste teritoriju navodno su stradale od posledica zračenja.

Kopi/pejst mesto u Rusiji

U diviljni sibirske tundre postoji područje kod okruga Čukotka koje je vrlo jasno izrezano, odnosno “kopi-pejstaovno” sa drugog područja na Google Mapsu, a niko nije siguran zašto. Prevara postaje očigledna kad se zumira prikaz, pa se planine odjednom pretvaraju u sasvim ravnu zonu. Rusi se ni toliko ne trude, oni samo zacrne područje na svojim kartama.

Ono što povećava misteriju jeste glasina da obližnjim zalivom Kresta operiše CIA. Teoretičari zavere tvrde da se tamo nalazi ruski sistem za upravljanje vremenom HAARP ili da je reč o nekom poligonu za testiranja. Drugi misle da je ta lokacija mesto masivnih depozita zlata gde su rudari kopajući u unutrašnjost otrili razne mračne tajne.

Pacifičko ostrvo koje je nestalo

Sendi, ostrvo koje je navodno otkrio kapetan Kuk, dugo se prikazivalo kao deo Koralnog mora kod australijske obale. Iako se na kartama označavao od 1800. godine, ljudi su shvatili da se na brojnim kartama danas ne prikazuje, a Google Maps je najpre zacrnio lokaciju, a potom je zamaglio. Da li se nešto dogodilo ostrvu dok su ga skrivali?

Fantomsko ostrvo zvanično je “neotkriveno” 2012. godine kad istraživački brod nije mogao da pronađe ništa na koordinatama gde bi ostrvo trebalo da se nalazi. Nikome nije jasno kako se na kartama ranije prikazivalo i šta je to kapetan Kuk stvarno pronašao…

Ranč “Junction”

U središtu pustinje Mohave u Kaliforniji nalazi se ranč “Junction”, mesto gde se navodno odvijaju vojna testiranja i razni misteriozni projekti. Kroz veliku bazu postoji ceo niz neobičnih meta izloženih u geometrijskim oblicima, dok se na kraju vazdušne piste nalazi neobičan sistem mobilne opreme za testiranje i vojna vozila.

No, ono što je najzanimljivije jeste da su delovi piste očigledno izrezani s Google Mapsa i ne prikazuju se ni na drugim kartama.loading...