Jedan od ASANŽOVIH NAJBLIŽIH SARADNIKA, stručnjak za sajber bezbednost, NESTAO BEZ TRAGA!

Lične stvari Holanđanina, saradnika Vikiliksa, koji je misteriozno nestao u Norveškoj pre tri nedelje, pronađene su u jednom fjordu, saopštila je danas norveška policija.

Printscreen

Kako se navodi jedan pecaroš sinoć je pronašao predmete kako plutaju po vodi za koje je policija sigurna da pripadaju nestalom Arjenu Kamfejsu, ali nije otkriveno o kojim predmetima se radi zbog istrage.

Kamfejs je opisan ka 47-ogodišnji stručnjak za sajber bezbednost, saradnik osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža. On je poslednji put viđen 20. avgusta kako napušta svoj hotel u mestu Bode na severu Norveške gde je bio na odmoru.

Taj nestanak koji je Vikiliks opisao kao “čudan” podstakao je razne teorije zavere preko društvenih mreža.

Policija još radi sa tri moguće pretpostavke – svojevoljan nestanak, uključujući moguće samoubistvo, nesrećni slučaj ili kriminalni čin.

– Nismo dovoljno napredovali u istrazi da bi mogli da isključimo ili potvrdimo jednu od ove tri teorije. Držimo sve mogućnosti otvorenim – rekao je za Frans pres inspektor Bjart Vala.

On je rekao da su policija i spasioci pretražili zonu gde su pronađene stvari.

Prema istražiteljima Holanđanin je izgleda otputovao vozom koji povezuje Bodo i Rognan, više jugoistočno, 20. avgusta. Vikiliks navodi da je on imao kartu za let 22. avgusta iz Trondhajma na koji se nije ukrcao.

U ponedeljak su dva holandska istražitelja stigla u Bode da pomognu svojim norveškim kolegama u potrazi za nestalim čovekom.