JEDE 5 PUTA DNEVNO I NE MOŽE DA HODA: Najdeblji dečak na svetu ima 192 kilograma, a lekari kažu da je SVE U REDU

Najdeblji dečak
Printscreen/Youtube

Najdeblji dečak na svetu, Arija Permana (10) iz Indonezije, težak je čak 192 kilograma, a zbog straha da će da umre, njegovi roditelji odlučili su da ga podvrgnu rigoroznoj dijeti.

 

Arija jede pet puta dnevno, a obroci mu se baziraju na pirinču, ribi, govedini i povrću.

Dečak (10) je morao da odustane od škole jer zbog debljine više nije mogao da hoda, a njegova majka kaže kako je stalno gladan.

– On jede za jedan obrok ono što pojedu dve odrasle osobe za jedan. Uvek je umoran i žali se da ne može da udahne kako treba. Samo jede i spava ili se po čitave sate kupa u velikoj kadi – ističe Rokaja, Arijina majka.

Arijini roditelji su odlučili da mu ograniče hranu, kako se njegovo zdravlje ne bi i dalje urušavalo.

Naš sin raste veoma brzo i zabrinuti smo za njegovo zdravlje, moramo da ga sprečimo da jede tolike količine hrane. On može samo nekoliko malih koraka da uradi i odmah gubi ravnotežu. Želimo da bude zdrav i da ide u školu sa svojim vršnjacima – rekli su dečakovi roditelji.

Arija je rođen sa 3.200 grama, međutim do svoje druge godine dostigao je abnormalnu težinu koja se kasnije samo povećavala, što ga je dovelo do toga da više ne može da hoda, a da se ne premori nakon nekoliko koraka, piše “Daily Mail”.

Roditelji navode kako nemaju dovoljno para da odvedu Ariju u bolje bolnice gde bi se podvrgao posebnim tretmanima, koji bi mu omogućili postepen gubitak težina, jer kako kažu u njihovoj seoskoj bolnici rekli su im da je sa njim sve u redu.