JEDVA IZBEGLA SMRT: Zbog male OGREBOTINE iznad obrve lekari joj odstranili pola lica! (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

Doni Korden (47) iz Lidsa u Engleskoj uklonjeno je pola lica. Mala povreda nakon što je udarila glavom u rernu 2017. godine završila se fatalnom infekcijom.

printscreen/facebook.com/Donna Marie Corden

Doni, majci troje dece, razvio se nekrotizirajući fasciitis, ozbiljna bakterijska infekcija mekih tkiva. Zato su lekari bili primorani da uklone veliki deo njenog lica kako bi joj spasli život.

Dona je videla malu ogrebotinu iznad leve obrve i u početku je mislila da nije ništa ozbiljno. Ali dan nakon nezgode, rana je postala crna, Dona se razbolela i odvedena je u bolnicu.

Hirurzi su uspeli da spreče truljenje tkiva kako bi spasli Doni život, ali nekoliko dana kasnije razvila se sepsa i njen život je visio o koncu. Stavljena je u indukovanu komu, dok je njeno telo podvrgnuto antibioticima. Doninom sinu i dvema ćerkama doktori su rekli da se spreme na najgore.

Ipak, Dona je preživela, rana je zarasla, ali je ostao ogroman ožiljak. Zato je njena prijateljica Lindzi Makenro, koja kaže da joj je slomljeno srce nakon svega što je videla da je Dona preživela, počela da prikuplja pomoć za novu operaciju.loading...