Član Redita nedavno je zamolio ljude da ispričaju više ili manje jezive priče koje su im se dogodile, a za koje nemaju logično objašnjenje. Neke od njih zaista su vrlo jezive...

 

TheTrueLordHumungous:

Moj priča nije jeziva, ali je vrlo intrigantna. Moja je majka pre oko 40 godina s dedine farme presadila ružin grm. On se razvio, ali nikada nije procvetao. Mami je to odgovaralo jer se onda nismo mogli penjati po ogradi. Moj je deda umro pet godina nakon što je majka presadila grm i te su godine procvale crvene ruže. Par godina nakon toga umrla je i baka i tada su na grmu procvale bele ruže. To su bile jedine dve godine kada je grm uopšte procvetao.

Fauxrace:

Omiljena životinja moje majke bio je kolibrić. Prošle godine, ubrzo nakon što mi je majka umrla, jednog je dana metar od mene sleteo kolibrić i pažljivo me posmatrao. Nakon što je odleteo, otišao sam do automobila i – slomio se. Sedio sam za volanom i samo plakao. I danas volim misliti da je to bila mama koja je došla proveriti kako sam. Znam da je to možda smešno, no u tom sam trenutku imao osećaj da je još tu i da me čuva. 

Rowhesr:

Kada sam imao 12 godina, moja je majka otputovala na nekoliko dana i ostavila me samog kod kuće. S obzirom da su blizu živeli rođaci, tu nije bilo ničeg spornog. Nije mi dala mobilni i dogovor je bio da će me zvati na kućni telefon ukoliko nešto iskrsne. Rekla mi je tačan datum povratka i otišla.

Na dan njenog povratka zaista sam čuo kucanje na vratima i majčin glas koji me dozivao. Čak je i pas poludeo od sreće i naglo se zatrčao niz stepenice. No, kada je došao da vrata, uplašio se i još se brže vratio gore. Nakon toga sam odlučio ne spuštati se i otvarati vrata. U trenutku kada je kucanje prestalo, zazvonio je telefon. Bila je to moja majka koja mi je rekla da kasni i da će stići dan kasnije. 

Armantes:

Noć je, spavam. Čujem zvuk kao da neko uzima spajalice sa stola, baca ih u zid, a one se odbijaju natrag. To me probudilo, a dok sam se dizao u sedeći položaj upalio sam svetlo. Gledam uokolo i ne vidim ništa neobično. Čudno. Taman kad sam se počeo vraćati u ležeći položaj, na jastuk mi je s police pala tegla sa žvakaćim gumama. Pala je tačno na mesto gde mi je nekoliko sekundi ranije bila glava. Skočio sam s kreveta u šoku. U tom sam trenutku osetio nešto ispod nogu. Bile su to spajalice čiji me zvuk probudio i zbog kojih sam se maknuo s mesta na koje je pala teška tegla.  

Teglu sam stavio na sto, spajalice vratio na svoje mesto i vratio se u krevet. Više se nikada nije dogodilo nešto slično.

feeling_psily:

Kada sam odrastao moj je brat često na kompu pravio muziku. Tog sam dana u dnevnoj sobi bio zadubljen u knjigu kada sam začuo naljepšu melodiju koju sam čuo u životu. Bila je odsvirana na violini. Odslušao sam je celu i to je potrajalo nekoliko minuta. Spustio sam se niz stepenice kako bi rekao bratu da mi se baš svidela melodija koju je odsvirao. Ali njega uopšte nije bilo kod kuće, bio sam potpuno sam u kući. loading...