Jezivi zločin nerazjašnjen decenijama dokaz je da VAMPIRI ZAISTA POSTOJE?!

Slepi miš
Pixabay.com

Zbog čega se u vezi sa jednim ubistvom u Švedskoj iz 1932. godine još uvek raspredaju legende?

 

Slavno i stravično ubistvo ime je dobilo po Atlasu, kvartu u Stokholmu. Godine 1932. u Atlasu je ubijena Lili Lindstrom, 32-godišnja prostitutka koja je klijente redovno primala u svom stanu. Poslednja osoba koja je Lili videla živu bila je njena kompinica Mini Janson, takođe prostitutka.

Jednog dana Lili se naime spustila do nje kako bi pozajmila prezervative. Nakon što se ujutro nije pojavila kod nje, ali ni naredna dva dana, Mini je alarmirala policiju.

Kada su provaljivali u njenu sobu, policajci nisu mogli ni sanjati da će za samo nekoliko sekundi pred sobom imati scenu zločina koji će još decenijama zbunjivati i intrigirati njihove kolege.

Na krevetu u spavaćoj sobi potrbuške je ležala Lili. Procenjeno je da je u tom trenutku bila mrtva već dva ili tri dana. Bila je gola, a njena je odeća bila uredno složena na fotelji uz krevet. Bilo je jasno da je Lili imala seksualni odnos neposredno pre nego što je ubijena. U njenom je analnom otvoru pronađen je prezervativ. Na glavi su pak pronađeni tragovi udaraca tupim predmetom.

Detaljna analiza tela šokirala je policiju. Naime, pokazalo se da u telu više nije bilo krvi, a na njenom su vratu pronađeni tragovi pljuvačke! Zbog toga je celi slučaj nazvan slučajem “Vampira iz Atlasa” .

S obzirom da je forenzika tada još uvek bila na vrlo primitivnom nivou, a mogućnost DNK analize nije postojala, s istragom se nikada nije otišlo previše daleko. Kako je Lili očigledno ubijena nakon polnog odnosa, ispitane su neke njene redovne mušterije, ali policija nikada nije uspela doći do ubice ili saznati kako je iz njenog tela nestala sva krv.

Predmeti iz njene sobe i danas su izloženi u Policijskom muzeju u Stokholmu, a muzičar Erik Malmberg 2007. je godine objavio instrumental pod imenom “U sećanje na Lili”.loading...