JEZIVO! Kupio je cigare, a onda na KUTIJI prepoznao sliku SVOJE ODSEČENE NOGE kao upozorenje pušačima

Šezdesetogodišnji Albanac koji živi u istočnoj Francuskoj kaže da je bio zaprepašćen kada je video sliku svoje amputirane noge kao upozorenje na paklicama cigareta, upotrebljenu bez njegove dozvole.

Pixabay.com

Slika je stavljena na paklice cigareta u EU uz poruku “pušenje vam zagušuje arterije”. Međutim, Albanac koji živi u Mecu u Francuskoj rekao je da je izgubio nogu kao posledica napada u Albaniji 1997. godine, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Njegov advokat rekao je da će kontaktirati Evropsku komisiju da vidi kako dogodilo da se ta slika tako uporebi.

Njegov sin je otkrio sliku na kojoj su bile prepoznatljive opekotine i ožiljci kada je kupio paket duvana u Luksemburgu prošle godine, prenose francuski mediji. On je doneo paklicu svojoj porodici i otac je potvrdio da je to zaista snimak njegove noge.

On je rekao da nikad nije prihvatio da se koristi ta njegova slika i da veruje da je snimljena kada je otišao u lokalnu bolnicu da vidi da li može da mu se namesti veštačka noga.

Advokat je pisao bolnici da sazna kako je došlo do toga da se upotrebi ta slika, a obratio se i Evropskoj komisiji pošto je ona odgovorna za raspodelu takvih slika na svim paklicama cigareta u EU.

Advokat je rekao da Evropska komisija obično koristi slike iz baze podataka koje su proverene i objavljene sa dozvolom prikazane osobe.