Još jedno NOSTRADAMUSOVO PROROČANSTVO se ostvaruje?! “VULKANSKA ERUPCIJA zbrisaće svet”

Francuski astrolog Nostradamus, najpoznatiji svetski prorok, spomenuo je u svojim spisima iz 1555. godine "vulkansku vatru" i zemljotres u "Novom gradu", koji će se osetiti širom sveta.

Nostradamus
Wikipedia

Teoretičari zavera tumače to kao upozorenje o predstojećoj razornoj erupciji i zemljotresu u Severnoj Americi, tvrdi britanski tabloid Dejli ekspres.

List ukazuje na francuske srednjovekovne astrološke stihove, prenoseći priču o “zemljotresu koji će se posebno odnositi na zapadni deo Novog grada” sa takvom snagom “koja će se osetiti u zemljama širom sveta” i “vulkanskom vatrom iz sredine zemlje koja će potresti Novi grad”.

“Novi grad” predstavlja kontinent koji je Kolumbo otkrio malo pre nego što je Nostradamus napisao svoje mračno proročanstvo.

Britanski tabloid objašnjava da globalne tenzije i prirodne katastrofe mogu biti znakovi katastrofe koju je Nostradamus predvideo pre 500 godina.

U članku se takođe ukazuje i na predskazanja nadolazećih krajnjih dana u Bibliji, gde se spominje “ogromna planina, koja je u plamenu bačena u more” i “trećina mora pretvorena u krv”.

Prema tumačenju koje navodi list, to se može odnositi na Jeloustoun. Ako vulkan u poznatom nacionalnom parku proradi, emisije sumpor-dioksida mogle bi da ubiju 87.000 ljudi i da veći deo SAD učine nenastanjivim. To bi moglo da dovede i do drastičnih klimatskih promena širom sveta.

Međutim, list dodaje da su, prema podacima Geološkog zavoda SAD, izgledi za takvu erupciju minimalni. U toj instituciji tvrde da je veća šansa da asteroid pogodi Zemlju i uništi civilizaciju, nego da do erupcije Jeloustouna dođe.