KAKO JE OVO MOGUĆE?! Ledeni breg sa Antarktika je ŠOKIRAO ceo svet (FOTO)

Naučnici Nase pronašli su enormno veliku ploču leda na Antarktiku, a zbog savršenih geometrijskih uglova izazvala je javljanje raznih teorija.

Antarktik
Wikipedia

Ledeni breg, savršenog geometrijskog oblika, pronađen je na Antarktiku, otkrila je Nasa objavljivanjem fotografije neobičnog prirodnog fenomena na svom nalogu na Tviteru.

Poznat pod nazivom tabličast breg, masivni blok leda je dugačak oko jedan kilometar i, kako samo ime kaže, podseća na tablu. Njegove ivice i sama forma su savršenog oblika, te se čini kao da je veštački isečen, pogotovo imajući u vidu da je ledeni breg povezan sa vrhovima i kupolama.

Prema pisanju magazina Sajens alert (Science alert) retko ćete videte ravne ivice ili uglove od 90 stepeni na ledenim bregovima.

Kada se ove stvari pojave u životnoj sredini, izgledaju stvarno čudno – navodi se u časopisu.

Iako su mnogi teoretičari zavere počeli da sumnjaju u natprirodne i nerealne stvari, poput toga da su vanzemaljci sekli led ili da je tajna grupa ljudi u Antarkiku sa masivnim testerama to radila, iz totalno nepozntog razloga, utvrđeno je da je breg potpuno prirodan.

On je pronađen na istočnoj obali Antarktičkog poluostva, u blizini ledenog grebena Larsen, kada su naučnici leteli iznad ovog regiona.

Naučnik sa Univerziteta Merilend Keli Brant kazao je za “Lajv sajens” (Live Science) da možete da posmatrate led kao nokat na prstima koji je porastao, predugačak je i puca pri krajevima.

Ovakim vrstama odvajanja leda stvaraju se savršene, ravne, geometrijske linije – kaže.