KAKO PREŽIVETI LEDENO DOBA: Ako bi SUNCE NESTALO, Zemlja bi se zaledila, a ljudi spas moraju da traže OVDE (VIDEO)

Zemlja u mraku
Dnevno.rs/Kolaž

Da li ste se ikada zapitali šta bi se dogodilo sa Zemljom da Sunce nestane?

 

Sunce je oko 333.000 puta veće od Zemljine mase i proizvodi jednaku količinu energije kao milijarda nuklearnih bombi svake sekunde!

Albert Ajnštajn je teorijom opšte relativnosti dokazao da sila gravitacije nije trenutna, već putuje jednakom brzinom kao svetlost. Tako da, ako bi Sunce nestalo, ne bismo toga bili svesni punih osam minuta pre nego bi nam se smrknulo pred očima.

Zvezde bi i dalje sijale, i struja bi nastavila da radi, pa bi gradovi ostali osvetljeni dok god bi bilo struje.

Mjakl Stivens, osnivač popularnog Jutjub kanala Vsaucea objašnjava da bi se nakon osam minuta jedna stvar promenila – nestala bi fotosinteza – proces kojim se sve biljke snabdevaju hranom. To znači da bi većina malih biljaka uvenula za nekoliko dana.

Nakon sedam, dana prosečna temperatura na Zemlji pala bi na 0 stepeni Celzijusovih, a do kraja prve godine dostigla bi -100 stepeni Celzijusovih.

Istovremeno, hladili bi se okeani i mora, pa bi se vremenom zaledili, što bi Zemlju pretvorilo u ledeni svet. Ali, kao što je to slučaj sa dubokim jezerima zimi, zaledile bi se samo površine, što znači da bi voda ispod pokrivača ostala u tečnom stanju.

Ako bi ijedan čovek sve ovo preživeo, jedino utočište pronašao bi u blizini geotermalnih otvora na dnu okeana.