Kakva greška! Ubici stavili nanogicu za praćenje na VEŠTAČKU NOGU i pustili ga iz zatvora

Noge
Pixabay.com

Nakon što je Kvinsi Grin uhapšen zbog pucnjave u aprilu, trebalo je da bude u kućnom pritvoru sve do suđenja. Međutim, tehničar kompanije koja snabdeva policiju nanogicama za praćenje osoba protiv kojih se vodi postupak, stavio je uređaj na Grinovu protetičku nogu.

 

Do greške je došlo zato što tehničar nije sledio protokol, koji nalaže da se nanogica stavlja direktno uz kožu članka. Umesto toga, čovek je stavio uređaj preko čarape ne primetivši da je noga koja će ga nositi protetička.

Grin je tako samo skinuo svoju nogu, zamenio je drugom koju je imao i redovno izlazio iz kuće. Policija kaže da je tako otišao u deo grada u koji izričito nije smeo da ide i da je tu 19. maja navodno ubio Dejna Hamiltona.

Hamilton, koji je živeo s majkom, bio je na bolovanju zbog srčanih tegoba. On je rekao majci da ide da deli religiozne pamflete i otišao kombijem u društvu prijatelja do stana u kom je nekada davno živeo s porodicom, piše Newser.

Videonadzor prikazao je Grina (44) sa dvojicom muškaraca kako piju alkohol u blizini stambenog kompleksa u kom je Hamilton bio, a kasnije i kako Grin puca nekoliko puta na čoveka koji trči.

Međutim, nakon što su svedoci identifikovali Grina kao osumnjičenog, GPS očitavanja nanogice pokazala su da je on u to vreme bio kod kuće, najmanje dva kilometra od mesta na kom se pucnjava dogodila.

Nakon što su dobili nalog za pretres Grinove kuće, unutra su pronašli nanogicu i protetičku nogu u kutiji. Grin je sada optužen za ubistvo drugog stepena.