Konačan dokaz da vanzemaljci postoje ili prevara veka?! Odgovor krije pustinja u Čileu (VIDEO)

Skelet pronađen u pustinji Atakama u Čileu pre više od 10 godina bio je 'školski primer' vanezmaljca iz filmova. Imao je tvrde zube, ispupčenu glavu i čudno zaobljeno teme, pa su mnogi požurili sa zaključkom proglasivši ga 'konačnim dokzaom da u svemiru nismo sami'.

Ata, kako je nazvan čovekoliki stvor iz pustinje Atakama u Čileu pronađen 2003. godine, i danas intrigira kako naučni, tako i laički svet. Mnogo je onih koji veruju da je on dokaz o postojanju vanzemaljskog života u svemiru.

Ipak, tvrde drugačije…

Utvrđeno je da je reč o nekoj vrsti mutiranog muškarca. Prema analizama američkih naučnika na osnovu uzoraka iz koštane srži, utvrđeno je da je reč o „interesantnoj mutaciji” muškarca koji je posle rođenja živeo svega šest do osam godina.

– Mogu sa sigurnošću tvrditi da nije reč o majmunu. To je čovek – bliži ljudima nego šimpanza. Živeo je od šest do osam godina – izjavio je Geri Nolan direktor odeljenja za biologiju matičnih ćelija na Stenford univerzitetu u Kaliforniji, a prenosi „Telegraf”.

Ipak, iako su rezultati pokazali da je skelet bliži ljudskom poreklu, DNK kaže nešto drugo. Naime, on se kod Ate razlikuje za 9 odsto od onog koji imaju ljudska bića. Na tom procentu DNK nije dala ljudsku genetsku referencu!

Inače, ovo stvorenje je 2003. otkrio jedan lokalac koji je tragao za istoriskim znamenjima. On je iskopao belu krpu u koju je bio zamotan „čudni skelet” ne veći od 15 centimetara. Stvorenje je imalo tvrde zube, ispupčenu glavu i čudno zaobljeno teme. Telo je bilo prekriveno nekom vrstom krljušti tamne boje. Za razliku od ljudi, imalo je devet rebara.

Nagađalo se da je reč o abortiranom fetusu, majmunu, ali najčešće da je reč o vanzemaljskom biću, koje je palo na Zemlju.