Konačni dokaz o postojanju? Porodica iz Teksasa ubila mitsko čudovište? (VIDEO)

Porodica iz Teksasa tvrdi da je na svom imanju iz vatrenog oružja ubila čupakabru, mitsko stvorenje za koje se širom američkog kontinenta tvrdi da noću napada stoku i sisa joj krv.

Dag Ort i njegova supruga Lusi sa ranča u Viktorija Kauntiju u Teksasu (SAD) kažu da su se u noći između nedelje i ponedeljka susreli licem u lice sa neobičnom životinjom nalik na kojota, a nakon što je čuo njen „urlik”, iz kuće je istrčao unuk ovog starijeg para, pucao u stvorenje sa udaljenosti od oko 200m i ubio ga.

Kada su se odvažili da bolje pogledaju ustreljenu životinju, članovi porodice su bili sigurni da su ubili legendarnu zver.

– Moji unuci su rekli: „O, pa to je čupakabra” – priča Dag Ort.

Opisi onih koji tvrde da su videli čupakabru se donekle razlikuju, ali mnogi koji smatraju da su videli ovo mitsko stvorenje kažu da dosta podseća na kojota, ali mršavog i sa samo malo ućebane dlake.

Prvi izveštaji da je ovakva „retka zver” viđena potiču iz Puerto Rika, 1995.

– Kojot obično ima dugu dlaku, a ovaj je nema, i po tome se razlikuje od običnog kojota – tvrdi gospođa Ohort, koja je ispričala i da su se susedi žalili da im je od neobične životinje stradala telad.

Biolog Džoš Tarner, stručnjak za divlje životinje Teksasa, tvrdi međutim, da je ulovljena životinja, koliko on može da vidi, običan kojot oboleo od demodikoze, oboljenja koje izazivaju kožni paraziti i koje dovodi do opadanja dlake i opšteg slabljenja organizma.

Tarner kaže da je u okolini viđao i druge sisare – veverice, kojote i rakune – sa sličnim simptomima, iscrpljene i skoro potpuno bez krzna, i da je gotovo potpuno siguran da su to mitska stvorenja o kojima meštani pričaju, jer su – „u strahu uvek velike oči”.

Pogledajte video i presudite sami: