ŠOKANTNA ISTINA O PRAVOM POREKLU KRALJICE ELIZABEZE: Isplivala tajna koju britanska kruna KRIJE GODINAMA?!

Kraljica Elizabeta
Wikipedia.org

Reakcija na navodno muslimansko poreklo kraljice Elizabete II glavna je tema arapskih medija ovih dana.

 

“Kraljica Elizabeta mora tražiti pravo da vlada muslimanima“, naslov je na web forumu Arab Atheist mreži.

Kako pišu mediji od Kazablanke do Karačija, britanska monarhija potiče od proroka Muhameda, što bi kraljicu Elizabetu II činilo rođakom kraljeva Maroka i Jordana.

Ova tvrdnja se pojavila još pre nekoliko godina, ali je ponovo dobila interesovanje na Bliskom Istoku.

Štaviše, u martu su marokanske novine Al-Ousboue pratile porodično stablo kraljice prethodne 43 generacije i ustanovile krvnu liniju preko srednjovekovne muslimanske Španije do ćerke proroka Muhameda, Fatime. Takođe, pisalo se i da vodi poreklo od Ali Gome, bivšeg velikog muftije Egipta.

Svi se najviše fokusiraju na njenu vezu sa muslimanskom princezom Zaidom, koja je u 11. veku pobegla od napada na Sevilju i završila na hrišćanskom dvoru u Kastilji.

Promenila je ime u Izabela, promenila veru i rodila Alfonsa, čiji su potomci dalje stigli do Britanije i imali veze sa kraljevskom porodicom. Neki kažu da je Zaida ćerka Muatamida bin Abada, potomka Muhameda. Drugi pak, kažu da se samo udala u njegovoj porodici.

Reakcija na navodno muslimansko poreklo kraljice varira u arapskom svetu. Neki su upozorili na teoriju zavere da je ovo način da se oživi Britanska imperija uz pomoć muslimana.

Ona gradi most između dve religije i kraljevstva – piše Abdelhamid Al-Auni, koji je napisao članak u Al-Ausbouse.

Inače, princ Čarls prilično je zaintrigiran islamom. Čarls je pokrovitelj Oksfordskog centra za islamske studije gde publika pozdravlja muslimanskim pozdravom.loading...